Hirdetés
Hirdetés

bezárás

— 1 perc olvasás bezárás

Végleg megszűnik a Paksi Képtár

A paksi képviselő-testület határozata alapján a városi múzeumot átszervezik, és a Paksi Képtár végleg megszűnik. Az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb, Budapesten kívüli kortárs művészeti helyszíne tűnik most el.

— 1 perc olvasás bezárás

Nyíregyháza bezárja múzeumát, kulturális intézményeit

A gáz ára éppen meredeken esik ugyan, de az energiaárakra hivatkozva a múzeum, a könyvtár, a kultúrközpont és a színház sem üzemel majd Nyíregyházán, ahogy másutt sem, a fűtési szezon nagyobb részében. A most határozatlan időre bezárt Jósa András Múzeum 2019-ben az Év múzeuma volt.

— 1 perc olvasás bezárás

Sopron is bezárja a múzeumait novembertől

Energiatakarékossági intézkedésekről döntött a soproni közgyűlés, és ezt azt is jelenti, hogy bezárnak a város múzeumai, illetve egyes kulturális intézményei. A fideszes polgármester Brüsszelt okolja az energiaválságért.

— 1 perc olvasás bezárás

Elkezdődnek a múzeumbezárások, Győr már lépett

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum bejelentette, hogy helyszíneit és fiókintézményeit zömmel szeptemberi, illetve októberi időpontoktól kezdődően határozatlan ideig zárva tartja. Biztos, hogy nem Győr lesz az egyetlen város, ahol múzeumi intézményeket zárnak be a megemelkedett rezsiköltségek miatt.