Hirdetés
Hirdetés

Műkereskedelem

— 6 perc olvasás korrupció

Ribolovljev orosz oligarcha pert vesztett a Sotheby’s ellen – a nyilvánosság pedig ízelítőt kapott a nagyértékű műkincseladások kulisszatitkaiból

A Dimitrij Ribolovljev kontra Sotheby’s perben a New York-i bíróság ítéletet hirdetett. Az esküdtek nem találták bűnösnek a patinás aukciósházat. Az orosz milliárdos és a világ egyik legrangosabb aukciósháza közötti jogi csatározás tanúvallomásai rántották le leplet arról az átláthatatlan világról, amelyben a világ legdrágább műalkotásai cserélnek gazdát a lehető legnagyobb diszkréció mellett.

— 3 perc olvasás ajánló

Karácsonyi művészeti vásárok

Akár ajándék vásárlása, akár saját gyűjtemény gyarapítása céljából, de érdemes körbenézni a műalkotásokat kínáló karácsonyi vásárokon. Főleg, ha a vásárlás egyben fontos támogatást is jelent – mint például a PATRON esetében, melyet a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület szervez.

— 5 perc olvasás műkereskedelem

Erőre kapott az erotika a londoni Frieze-en

Helyszíni beszámolók szerint a korábbi évek kínálatához képest sokkal erőteljesebben voltak jelen erotikus témájú alkotások Európa egyik legfontosabb művészeti vásárán, melyet a múlt hét második felében rendeztek meg a londoni Regent’s Parkban.

— 3 perc olvasás műkereskedelem

Ritka Balthus-mű kerül kalapács alá

Balthus La Patience című festményét a Chicagói Művészeti Intézet ajánlotta fel gyűjteményéből a Sothyeby’s novemberi New York-i árverésére. A művész életműve pubertáskori lány modelljei miatt az utóbbi években éles viták kereszttüzébe került.