Hirdetés
Hirdetés

Műkereskedelem

— 10 perc olvasás műkereskedelem

Egy gyűjtemény hosszú árnyéka. Mi lett a müncheni lakásban talált 1600 műtárgy sorsa?

Kilenc évvel ezelőtt szinte az egész világot izgalomban tartotta a hír, hogy óriási mennyiségű, addig lappangó, kiemelkedő értékű műtárgyat találtak egy müncheni lakásban. Mi történt velük azóta? Miként azonosították őket és hogyan tárult fel a múltjuk? Egy berni kiállítás dolgozza fel az azóta eltelt évek történéseit.

— 4 perc olvasás kortárs

Új vezető az Art Basel élén: mi történt és mi változhat most?

Tíz év után, mondhatni a csúcson posztjáról Marc Spiegler, az Art Basel globális igazgatója. Megvolt ugyan a nagy hódítás, az Art Basel elfoglalta a párizsi FIAC pozícióját, de a regionális vásárok egyelőre nem látszanak sikertörténetnek. A kérdés az, sima személycseréről van-e szó, vagy komolyabb irányváltásról.

— 2 perc olvasás kortárs

Galéria nyílik a legendás New York-i CBGB’s helyén

A hetvenes években a punk és a new wave emblematikus helyszíne volt a CBGB’s, majd a dzsentrifikáció szimbóluma lett, amikor 2006-ban a helyén divatüzlet nyílt. Most kortárs művészeti kereskedelmi galéria lesz belőle, amelynek egyik tulajdonosa Cy Twombly unokája.

— 5 perc olvasás kortárs

Színes, lapos. The Armory Show, New York

Az általánosságban a latin-amerikai és karibi művészetre, a globális Délre fókuszáló Armory Show kereskedelmi szekciójában, a kevés valódi izgalom ellenére volt azért néhány kiemelkedő megjelenés. Ezek egyike Kelet-Európából, Budapestről érkezett. Beszámoló.