Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

— 3 perc olvasás ajánló

Hűsölés – A mű heti ajánlója

Az alkotói Én szétáradása ezúttal égi alakzatok, térbeli fordulatok, képi ki-és befordítások, magyarországi roma-önképek, valamint a szerelem ambivalenciájának megragadásában érhető tetten e heti ajánlónk kiállításain.

— 5 perc olvasás ajánló

Ideáltipikus lázadás – A mű heti ajánlója

A koraszüléstől az ötvenes évek New York-i avantgárdjáig terjed e heti ajánlónk tematikai spektruma – paradox grafikákkal, porcelán nyakékkel és sárművészettel, valamint az időtlen fiatalság ideáltipikus lázadásának fotódokumentációival.

— 4 perc olvasás ajánló

Fiktív légkör – A mű heti ajánlója

Transzcendentális tájak, onkológusok segítségével létrejövő helyspecifikus művek, a művészeti intézményrendszer pillangóhatás-szerű működését modelláló diplomamunkák – mind e heti ajánlónkban.

— 3 perc olvasás ajánló

Fényelvek – A mű heti ajánlója

E heti ajánlónkban a fénymunkák – fotogramok és fotográfiák – dominálnak, melyek hol vágy-árnyalatokat rögzítenek Vietnámból, hol menekülteket a zöldhatárról, hol művészetpedagógiai módszereket a ’80-as évekből.

— 4 perc olvasás kiállítás

Mayday – A mű heti ajánlója

Sírkövekként funkcionáló hibaüzenetek az online dimenzióban, vajdasági bolhapiacról származó hadászati nyersanyagok, posztdigitális festészet, valamint keretbe zárt faarcok – reméljük, segélyhívás nélkül is eligazodnak olvasóink a május eleji művészeti térben.

— 3 perc olvasás ajánló

Napfogyatkozás után – A mű heti ajánlója

Partot örző óriás pálmafák, törékeny egyensúlyi helyzetek, melyekben különböző helyszínek veszíthetik el köztérjellegüket, továbbá játék mint mentális állapot – a posztekliptikus szolaritás korában. E heti ajánlónk kínálatából.

— 5 perc olvasás ajánló

Pulzáló pillanatok – A mű heti ajánlója

„Az én platóni barlangomban a rabok nem egy irányba vannak leláncolva, hanem nagy sebességgel forognak tengelyük körül… Miközben forognak, két képet látnak. Az egyik a valóság, a másik a medializált képe a valóságnak… Nem valószínű, hogy el tudjuk különíteni egymástól ezeket” – írta a 2021-ben elhunyt Révész László László doktori étekezésében, melyet most a Deák Erika Galéria kiállítása idéz; emellett az emlékezet, a kreált idő problematikája, valamint az avantgárd és az ikon kapcsolata is megjelenik ajánlott kiállításaink témái közt.

— 4 perc olvasás ajánló

Tapintható érzelmek – A mű heti ajánlója

Mire vágyunk igazán, és mi történne, ha egyszer tényleg megkapnánk? – teszi fel a nem lényegtelen és elgodolkodtató kérdést az ISBN kiállítása, mely mellett olyan más tárlatokat is ajánlunk, amelyek mind nem csak és elsősorban a szemen keresztüli érzékelés lehetőségét…