Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

— 3 perc olvasás ajánló

Iróniát tessék! – A mű heti ajánlója

A túlélés egyik biztosítéka a humorérzék, mely a legnagyobb fájdalmakon és a legnagyobb félelmeken való felülemelkedés hathatós eszköze lehet. S aki az efféle művészet befogadását nem csak magányos kiállításnézőként élné át, vegyen részt egy oldott hangulatú Párlatvezetésen.

— 5 perc olvasás ajánló

Körsvenk – A mű heti ajánlója

Cigarettázó tyúk, körültekintő rave-ület, nagy zabálás – hedonizmus, önkábítás és egyéb eszképizmusok a farsangi időszak közepén, miközben keletre már több mint 700 napja zajlik egy elképzelhetetlennek hitt háború. 360 fokos észlelői spektrumot ajánlunk az elkövetkező programhétre. Kedves Olvasó, Ön A…

— 4 perc olvasás ajánló

Szellemképek – A mű heti ajánlója

Kísérleti fotó, fotókísérletek és indigó palimpszeszt összesen másfél évszázad távlatából; Herczeg Klára-díjasok; továbbá metatárgyként létező kávéskészlet és képvásárként létező képvásár – mind e heti ajánlónkban.

— 3 perc olvasás ajánló

Messze jövendővel… – A mű heti ajánlója

Az idő dimenziójának egymástól távolabb eső szegmenseire és ezek összefüggéseire fókuszál több kiállítás is, akár intézményi vagy családi viszonyok szintjein. De helyet (és időt!) kér magának a játékos absztrakció is.

— 4 perc olvasás

Láthatóvá tenni – A mű heti ajánlója

Paul Klee szerint „a művészet nem a láthatót adja vissza, hanem láthatóvá tesz” – a német-svájci festőt egyik ajánlott kiállításunk beharangozó szövege idézi. A nagy kérdések velünk maradtak az új évre is, lehet tovább merengeni; a képzőművészet adta mankókra támaszkodva.

— 5 perc olvasás ajánló

Színek, könyvek, bajuszok – A mű heti ajánlója

A színek játékának szigorú törvényei vannak, ezt járja körül több kiállító is e heti ajánlónkban; melyben továbbá betyáros bajszok bukkanak fel, valamint néhány könyv – akár utolsó pillanatos ajándékötletként. A két ünnep közt is fogyasszanak művészetet; ajánlóval legközelebb az új évben jelentkezünk, addig is kellemes hátradőlést és nyugodt, kiállítótermi andalgásokat kívánunk.

— 4 perc olvasás ajánló

Rendrakás mint kortárs problematika – A mű heti ajánlója

Mi számít rendnek és rendetlenségnek? Mondható-e pozitívnak az egyik a másikkal szemben? Ezen kérdésekhez is kapcsolhatók aktuális ajánlónk témái; továbbá térképre kerül egy új kiállítótér: a CEU Nyitott Galéria. Kedves Olvasó, Ön A mű heti, minden csütörtökön jelentkező kiállítás- és…