Hirdetés
Hirdetés

Képcsarnok

— 7 perc olvasás fotó

Ha van a fotográfiának paradicsoma, akkor az Arles-ban van

A fotó alapú képzőművészet egyik legfontosabb seregszemléje a Les Rencontres d’Arles. Aki járt már a fesztiválon, tudja, hogy az 1970 óta működő esemény nem csak befogadja, hanem formálja is a fotográfia úttörő törekvéseit, a képeket pedig változatos építészeti környezetben teszik élményszerűvé a kurátorok.

— 6 perc olvasás fotó

There was confusion. Látogatók a Velencei Biennálén

Ebben a képriportban kifejezetten arra törekedtünk, hogy a művek ne önmagukban, hanem egy-egy látogató társaságában jelenjenek meg, egyrészt hogy valós képet mutassunk a helyszínről, másrészt, hogy a művészet változó világában, annak befogadását vegyük górcső alá.

— 2 perc olvasás fotográfia

Te is lehetnél én, én is lehetnék te. Eden Zornitser képeiről

A jeruzsálemi Bezalel Művészeti és Design Akadémia alapképzését idén befejező fotográfus a környezetében élők nemi identitását vizsgálta diplomamunkájában, a kamera tekintetének tükrében. Kate Bornstein, gender elmélettel foglalkozó amerikai teoretikus fogalmazta meg, hogy amíg a társadalmi nemre binárisként gondolunk, addig egy…

— 2 perc olvasás fotó

Mit látsz, Laca?

Alkotók találkozása műtermen kívül, közös beszélgetések, inspiráló környezet, friss levegő és generációk eszmecseréje. Általában ezt gondoljuk a művésztelepekről. Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tolcsva, képriport.

— 9 perc olvasás fotó

Ellenzékben lenni

Keveset tudunk az ellenzéki orosz állampolgárokról. Keveset azokról, akik most próbálják elhagyni az országot. Egy orosz fotográfus dokumentálta az emigrációjának napjait, Moszkvától, Jerevánon át Grúzia irányába, budapesti úticéllal. Arcfelismerő kamerák, határátkelési kísérletek, szorongás, egy ország az izolálódás felé.

— 5 perc olvasás fotó

Kopik az egzotizmus? Pictorial Collective: Decade ‘10-’20

A Capa Kortárs Fotóművészeti Központ gondozásában megjelent Decade ‘10-’20 című könyv a hasonló című, 2021-ben megrendezett kiállítás anyagát mutatja be egy érdekes szerkesztési elv mentén. Csizek Gabriella, a kiadvány szerkesztője, a fotográfusok által összeállított sorozatok mellett olyan közös képanyagokat helyezett el a könyvben, melyek egy-egy általános fogalom mentén artikulálódnak.