Hirdetés
Hirdetés
— 2022. október 16.

Újabb művészeti intézmények zárnak be: Szeged, Székesfehérvár, Kecskemét, Gödöllő

A napokban újabb települési önkormányzatok jelentettek be vagy jeleztek előre őszi-téli intézménybezárásokat az elszálló rezsiköltségek miatt. A kulturális intézmények és a múzeumok szinte mindenütt a szünetre ítélt helyek között vannak.

Szegeden október 21-én szavaz a közgyűlés arról az előterjesztésről, amely szerint előreláthatólag március 3-ig bezárnának a város egyes intézményei, főként kulturális, művelődési és sport helyszínek. Ezek között ott van a  Móra Ferenc Múzeum is.

Székesfehérváron a város polgármestere, Cser-Palkovics András jelentette be, hogy november 1-től számos egyéb kulturális és sport intézmény mellett a Szent István Múzeum intézményei is zárva tartanak.

Kecskeméten bezárt a városi Kortárs Művészeti Műhelyek Nkft. Kápolna utcai galériája. November 1. és február 1. között a Nemzetközi Kerámia Stúdió épületei közül csak egy üzemel majd. A Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye, valamint az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény épületei októbertől már csak bejelentkezéssel látogatható. A Cifrapalota Kiállítóhely december 22-től január 31-ig zár be. A Kecskeméti Katona József Múzeum egyelőre látogatható, programokat is szervezhet, a dolgozókat azonban kevesebb irodába költöztetik össze.

Gödöllőn november 1-től egészen április 15-ig lesz zárva a Művészetek Háza, a Gödöllői Városi Múzeum kiállító terei pedig már most, október 15-én bezártak és egészen április 15-ig nem lesznek látogathatók. November 1-jétől átmenetileg múzeumként nem lesz látogatható a Királyi Váró sem.

További hazai helyzetkép itt és itt.

Borítókép: Móra Ferenc Múzeum, Szeged. Fotó: szegedtourism.hu