Hirdetés
Hirdetés

oktatás

— 1 perc olvasás oktatás

Egy hét múlva nyílt nap a Képzőn

Idén is december 6-án, délelőtt 10-től várják az érdeklődőket az Andrássy úti főépületben a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárai és diákjai, hogy bemutassák az intézmény életét és beszéljenek a felvételihez szükséges teendőkről.

— 1 perc olvasás oktatás

Figuratív/nonfiguratív: ismét szabadegyetem a Képzőn

Október 19-től december 14-ig csütörtök esténként kilenc előadásban foglalják össze a Képzőművészeti Egyetem előadói a kortárs művészet tematikai kérdéseit Figuratív–Nonfiguratív Alkotók, tendenciák és műfajok a kortárs művészetben címmel.

— 9 perc olvasás aktivizmus

„Miért mondják erre azt művészek, hogy ez mindig is így volt?” Interjú Menesi Attilával

A szemünk előtt változik az intézményrendszer és a köztér, szűkülnek a művészi szabadság lehetőségei és erre sokan azt mondják, ez mindig is így volt – mondja Menesi Attila képzőművész. Az érdekli, hogy a jelenlegi helyzetben milyen egyéni döntések, stratégiák alakulnak ki. De nem csak az foglalkoztatja, hogy mi van itt, hanem az is, hogy mi lesz.

— 7 perc olvasás avantgárd

A kreatív emberek kezében van a jövő emberarcú technológiája. Interjú Botár Olivérrel

“Elsősorban Moholy-Nagynak a technológia és a természet iránti viszonya, amelyet az én kutatásaim átértelmeztek” – mondja Ifj. Dr. Botár Olivér, Kanadában élő, magyar származású művészettörténész, kurátor, a MOME idei Moholy-Nagy díjasa, aki új, szokatlan, olykor vitákat is kiváltó megközelítéseket hozott be a kutatásba.

— 7 perc olvasás gyerek

Foxi úr és a többiek. Nagy könyvszemle, második rész

Kozák Zsuzska remek kiadványokkal találkozott a művészeti gyerekkönyvek piacán, melyek nemcsak oktató tartalommal bírnak, hanem a spontán műélvezetre is rávezetik a fiatalabb korosztályt. Sőt mi több: az önismerethez, felnőtté váláshoz vezető úton is hasznos kísérők lehetnek.

— 6 perc olvasás gyerek

Művészetről gyerekeknek és fiataloknak. Nagy könyvszemle

A Beke László-féle, brilliáns Műalkotások elemzése a gimnáziumok I-III. osztálya számára című kiadvány óta jelentős átalakuláson ment keresztül a hazai tankönyvkiadás. Az ifjú korosztályokat célzó ismeretterjesztő kiadványok széles tematikus spektrumot lefedve már rég elhagyták ezt a terrénumot. A gyermek olvasó is céltábla mint fogyasztó, ám helyette többnyire mi, felnőttek választunk. Könyvszemle, első rész.