Hirdetés
Hirdetés
— 2022. december 14.

Sterling és az NPG: az angol válogatott focista egy nagy múzeummal szövetkezik

Az angol válogatott és a Chelsea szélsője, Raheem Sterling a brit múzeumi színtér egyik zászlóshajójával kezd közös projektbe. A londoni National Portrait Gallery és a futballsztár alapítványa hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozik együtt és a művészet eszközeit használja.

A jamaikai születésű Raheem Sterling által létrehozott alapítvány és a National Portrait Gallery (NPG) közös porgramja a Making of Me címet viseli, és a társadalmi mobilitás, az oktatás és a foglalkoztatás területén szeretne eredményeket elérni – és példát mutatni. A projekt első körben harminc londoni fiatalnak teremt lehetőséget, hogy miközben a saját öndefiníciójukat, az önmagukról alkotott képet alakítják és a helyüket igyekeznek megtalálni a szűkebb közösségükben, az oktatásban és a munkaerőpiacon is hasznos készségekre, gyakorlati tudásokra tegyenek szert.

Raheem Sterling. Forrás: Facebook

A program első résztvevői Sterling szűkebb közegéből, Nyugat-London Brent negyedéből kerülnek majd ki. A program edukatív részében tizenkét különböző kurzuson, workshopon vehetnek részt a fiatalok, és eközben olyan kérdések és fogalmak kerülnek terítékre, mint a képességek kibontakoztatása, az önmegvalósítás, az önreprezentáció, az identitás, a tér és a közösség. A folyamat során képeket, egész pontosan portrékat is készítenek, a múzeum gyűjteményében levő műveket inspirációs forrásként használva, fotográfusokkal, filmkészítőkkel, a digitális művészet területén mozgó alkotókkal együttműködve.

A Making of Me projektben elkészülő munkákat a most felújítás alatt álló múzeum mutatja majd be a jövő tavaszi újranyitásakor. Sterling és a múzeum nem állnának meg itt, a projektet országos és nemzetközi szintre is szeretnék kiterjeszteni.