Hirdetés
Hirdetés

kortárs

kortárs

A műgyűjtés olyan szenvedély, amelynek nehéz megálljt parancsolni – beszélgetés Tóth Csabával

Tóth Csaba jogászként végzett, ügyvédként kezdett dolgozni, majd televíziós társaságok jogi és produceri feladatait látta el, de később a játékfilmkészítés területén is sikeresen megvetette a lábát. 2022-ben megválasztották a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete elnökének, emellett a Mosoly Alapítvány kuratóriumának is tagja, de ami miatt A mű szerzője, Elek Judit Katalin felkereste, az a – szintén tekintélyes – műgyűjtői tevékenysége. Otthonában beszélgettünk vele, több tucat kiemelkedő kvalitású kortárs műalkotás között.

fotó

God is a DJ

Lassan az X generációhoz tartozó magyar alkotók is kezdenek öregedni, sőt, egyre gyakrabban jön fájdalmas hír egyikük vagy másikuk idő előtti haláláról. Nem volt könnyű a pálya eleje, nem egyszerű a zeniten sem, és a következő 20-25 év sem néz ki túl fényesen. Nem, nem volt régen minden jobb, de azért sok minden igen: fiatalok voltak, előttük állt az élet, és körülbelül egy évtizeden át színesnek, nyitottnak és reménytelinek tűnt számukra (is) itthon a világ. Erről – meg sok másról is – szól a Magyar Nemzeti Galéria február elejéig látogatható kiállítása, a TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001).

— 3 perc olvasás kiállítás

Dél-Korea hatalmas műtárgyraktárat épít

A távol-keleti térség művészeti és műkereskedelmi központjává kíván válni Dél-Korea, ezért – első lépésként – egy gigantikus, műtárgyak biztonságos tárolására alkalmas raktárt húz fel a szöuli nemzetközi reptér mellett.

— 3 perc olvasás kortárs

A héten kezdődik az idei Kijevi Biennálé

Nyilvánosságra hozták a szervezők a héten induló 5. Kijevi Biennálé programját, melynek a háborús helyzet miatt az ukrán főváros mellett több európai város is otthont ad; a fő helyszín Bécs lesz.

— 2 perc olvasás kortárs

Megnyílt a Budapest Contemporary művészeti vásár

Mától vasárnapig, szeptember 21. és 24. között látogatható az idén első alkalommal megrendezett kortárs képzőművészeti vásár, a Budapest Contemporary. A rendezvényt az Art and Antique vásár stábja szervezte 23 kiállító magyar galéria részvételével, az ősz folyamán később nyíló Art Market Budapestnek is helyet adó Fővám téri Bálnában.