Hirdetés
Hirdetés

kortárs

— 3 perc olvasás kiállítás

Dél-Korea hatalmas műtárgyraktárat épít

A távol-keleti térség művészeti és műkereskedelmi központjává kíván válni Dél-Korea, ezért – első lépésként – egy gigantikus, műtárgyak biztonságos tárolására alkalmas raktárt húz fel a szöuli nemzetközi reptér mellett.

— 3 perc olvasás kortárs

A héten kezdődik az idei Kijevi Biennálé

Nyilvánosságra hozták a szervezők a héten induló 5. Kijevi Biennálé programját, melynek a háborús helyzet miatt az ukrán főváros mellett több európai város is otthont ad; a fő helyszín Bécs lesz.

— 2 perc olvasás kortárs

Megnyílt a Budapest Contemporary művészeti vásár

Mától vasárnapig, szeptember 21. és 24. között látogatható az idén első alkalommal megrendezett kortárs képzőművészeti vásár, a Budapest Contemporary. A rendezvényt az Art and Antique vásár stábja szervezte 23 kiállító magyar galéria részvételével, az ősz folyamán később nyíló Art Market Budapestnek is helyet adó Fővám téri Bálnában.

kortárs

Társadalomébresztő közösségépítés a művészet eszközeivel

A Lehetőségek Tere fiatalokat megcélzó kulturális-oktatási program és közösségi tér, mely 2021. szeptembere óta működik Budapesten, a VIII. kerületben, a Práter utca 63. alatt. Az indulás óta eltelt két évben kialakult egy határozott programkínálat és megszerveződött egy közösség, melynek célja, hogy kérdések felvetésére ösztönözzön a világ működésével kapcsolatban.