Hirdetés
Hirdetés

nekrológ

— 2 perc olvasás nekrológ

Elhunyt Tölg-Molnár Zoltán képzőművész

Életének 80. évében, hosszan tartó súlyos betegség után március 21-én elhunyt Tölg-Molnár Zoltán Munkácsy-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem korábbi docense – tájékoztatta lapunkat Tóth Andrea, a művész özvegye.

nekrológ

„Szeretek egy kicsit mindent összezavarni” – szubjektív búcsú a generatív művészet úttörőjétől, Molnár Verától

A december 7-én, 100. születésnapja előtt néhány héttel hunyt el a magyar származású francia alkotó, a generatív művészet úttörő alakja, Molnár Vera. Az 1940-es évek végétől Párizsban élt, meghatározó tagja volt a technológia és a képzőművészet kapcsolatát kutató művészeti szcénának. Rá emlékezik Cserba Júlia, a szintén Párizsban élő művészeti szakember, Molnár Vera személyes barátja.

— 1 perc olvasás nekrológ

Meghalt Vera Molnár

Egy hónappal 100. születésnapja előtt meghalt Vera Molnár, magyar származású francia alkotó, a számítógépes és a generatív művészet úttörő alakja.

Aneta Szyłak — 1 perc olvasás nekrológ

Elhunyt Aneta Szyłak kurátor

Hosszan tartó betegség után 64. életévében elhunyt Aneta Szyłak művészetszervező, író, kurátor, múzeumigazgató és tanár, a lengyel kulturális élet meghatározó alakja.

— 4 perc olvasás fotó

Elhunyt Erwin Olaf fotóművész

64 éves korában meghalt Erwin Olaf holland fotós, akinek szürrealista helyzetekben, élő modellekkel készült finoman megvilágított képei egyaránt szerepeltek a divatmagazinok oldalain és a művészeti múzeumok és galériák tereiben – többek közt a debreceni Modemben is.

— 2 perc olvasás nekrológ

Elhunyt Hermann Nitsch

Tegnap, 83 éves korában meghalt az osztrák avantgárd kultikus alakja, a bécsi akcionizmus kulcsfigurája, az „orgia misztérium színház” megalkotója, Hermann Nitsch  –  adta hírül a művész családja.