Hirdetés
Hirdetés

fotó

— 4 perc olvasás fotó

Elhunyt Erwin Olaf fotóművész

64 éves korában meghalt Erwin Olaf holland fotós, akinek szürrealista helyzetekben, élő modellekkel készült finoman megvilágított képei egyaránt szerepeltek a divatmagazinok oldalain és a művészeti múzeumok és galériák tereiben – többek közt a debreceni Modemben is.

— 5 perc olvasás fotó

Megnyílt az állandó Capa-tárlat

A Friedman Endreként született Robert Capa választott nevére 10 éve – születésének centenáriumán – keresztelték át az Ernst Múzeumot, s a korábban kortársművészeti profilú intézmény kortárs fotóművészetivé vált. A projektre most került fel a korona.

— 6 perc olvasás fotó

Intő jelek. Jörg Colberg Vaterland című fotókönyvéről

A héten Budapesten, a MOME-n tart előadást Jörg Colberg, aki többek között olyan fotográfusi gyakorlatokat kutat, amelyek segítenek fenntartani a neoliberális kapitalizmus óriási társadalmi egyenlőtlenségeit. A Vaterland című új kötete a közép-európait jelent a személyes emlékezet és a mai, aggasztó társadalmi jelenségek tükrében vizsgálja.

— 7 perc olvasás feminizmus

Én/akt/képek

A Szent Gizella kultuszát építgető Veszprém fontos kortárs művészeti kiállítóhelyén, a Művészetek Házában női művészek és nőművészek kerültek előtérbe ezekben a hónapokban. Szemléletváltás vagy megfelelési vágy az európai uniós értékrendnek? Esetleg magától értetődő döntések, választások?

— 2 perc olvasás fotó

Ez is csak egy nap. Zuzana Pustaiova képeiből

Zuzana Pustaiova One Day Every Day című kiállítása a ránk kényszerített és kényszeressé váló rutinokról szól, a mechanikus tennivalókról, elvárt magatartásokról, amelyek belépőt jelentenek a normakövető életbe, miközben ritkán tesszük föl a kérdést: ezt mind tényleg muszáj csinálni?

— 5 perc olvasás antropocén

Katasztrófa az, amit annak gondolunk

Képzeljünk el egy vihart, amely megváltoztatja bolygónk mágneses mezejét, elpusztítja az elektromos hálózatokat és így a teljes digitális technológiát. A  Napvihar X című kiállítás ennek a lehetséges traumának a feldolgozására keres megoldásokat a Mymuseum Gallery-ben, még április 20-ig. 

— 7 perc olvasás fotó

Fekete-fehér sztereotípiák és fotográfiák

A Collegium Hungaricum Berlin (CHB) és a Fortepan közös anyagából nyílt kiállítás a ’70-es években a Kelet- és Nyugat-Berlinben zajló életről, kiemelt figyelmet fordítva az 1973-ban alapított Magyar Kultúra Háza működésére, illetve az 1973-as kelet-berlini Világifjúsági Találkozóra. A bemutató apropóján beszélgettünk Nagy Mártával, a CHB vezetőjével.