Hirdetés
Hirdetés

kritika

— 6 perc olvasás kiállítás

Három tonna cukor minden súlya

Kelet-közép Európa utóbbi három évtizedének története jól példázható a térség cukorgyárainak történetével is. De a cukor nemcsak ennek metaforája Németh Ilona kiállításán, a Trafó Galériában.

dokumentum

A szentimentális Warhol – bemutatja a Netflix

Andy Warhol naplószövegei adják az alapját és a művészettörténet újabb Warhol-értelmezései a halvány hátterét a Netflix márciusban bemutatott dokusorozatának. Benne a XX. század e nagyhatású művészének életműve egy identitáskereső férfi tükrévé válik. De vajon hihető ez a megközelítés?

— 3 perc olvasás acb

Haláltánc, avagy system error

Mobiltelefonok és sírkövek, a tv képernyőn megjelenő fehér zaj, mint statisztikai lenyomat, pandémiás verzió „A gyönyörök kertje” képtípusba átültetve. Az emlékmű legújabb változata – valós időben.

— 12 perc olvasás kiállítás

Amikor a struktúra és az érzékiség versenyeznek

Vágy, szerelem, csábítás, érzékiség mitológiai ábrázolásokon: a Szépművészeti Múzeum kamarakiállítása a mítoszok isteneinek és halandó lényeinek szerelmi kalandjait mutatja be. De mennyire megy bele az érzéki ábrázolások, a pornográfia és a művészet kérdéseibe? És mennyiben mutat újat, mást a hasonló témájú nagy, külföldi kiállításokhoz képest?

— 5 perc olvasás fotó

Kopik az egzotizmus? Pictorial Collective: Decade ‘10-’20

A Capa Kortárs Fotóművészeti Központ gondozásában megjelent Decade ‘10-’20 című könyv a hasonló című, 2021-ben megrendezett kiállítás anyagát mutatja be egy érdekes szerkesztési elv mentén. Csizek Gabriella, a kiadvány szerkesztője, a fotográfusok által összeállított sorozatok mellett olyan közös képanyagokat helyezett el a könyvben, melyek egy-egy általános fogalom mentén artikulálódnak.