Hirdetés
Hirdetés

kiállítás

— 3 perc olvasás ajánló

Idő van – A mű heti ajánlója

E heti válogatásunk többsége kapcsolódik az idő tényéhez és súlyához: „idejét múlt” fotótechnikai eljárás és régi idők fotói; évszázados arisztokrata wunderkammer és a száz éve született Reigl Judit.

kiállítás

Egy megkerülhetetlen életmű

Nem először és bizonyára is nem utoljára történik meg az, hogy egy művészetében következetes, építkező, szellemi szabadságáért és művészi víziójáért az anyagi biztonságról – de legalábbis egy kényelmesebb életről – lemondó alkotónak az életműve utolsó éveiben vagy halála után fénylik fel igazán. Akkor lesz szélesebb körben ismert és keresett, műveinek akkor lesz magas az ára, amikor ezt a művész már nem, vagy csak nagyon rövid ideig tudja élvezni.

— 4 perc olvasás ajánló

Mikrokozmosz, makrokozmosz – A mű heti ajánlója

Budapest mindennapjainak apróságai például az 1980-as évekből; időbeliség az ember és az épületek perspektívájából; gondoskodás, valamint a fény útjai a neuronpályáktól a párhuzamos univerzumokig – szeptemberi dúskálás a feléledt kiállítási szezon elején.

— 4 perc olvasás kiállítás

Számvetések – A mű heti ajánlója

Nyárutó és őszelő határán – midőn, ahogy megy „a nevetős”, és jön a másik „komolykodva” – számos letisztult gondolat születhet akár múltról, származásról, hovatartozásról, családról. Ezekhez találni inspirációt eheti ajánlónk programjai között.

fotográfia

Jó, hát akkor itt fogunk élni – Petőfi utcák népe

„Nem vágom miért, de nagyon megható volt ez a kiállítás! Gratulálok! Petőfi for President!” „Rosszindulatú az egész kiállítás, megint volt egy ürügy, hogy a sajátjainkat leszóljuk. Szégyen!” Milyen fotókiállítás az, amely ennyire ellentétes érzelmeket (és vendégkönyv-bejegyzéseket) tud kiváltani a látogatókból?