Hirdetés
Hirdetés

festészet

— 1 perc olvasás festészet

Elhunyt Gáyor Tibor

Életének 95. évében vasárnap elhunyt Gáyor Tibor építész, festő, grafikus, érdemes művész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja – adta hírül a testület.

— 3 perc olvasás festészet

Elhunyt Françoise Gilot

Életének 102. évében, kedden elhunyt Françoise Gilot festő, akinek neve mellett rendre Pablo Picassót említik, hiszen évtizedes, viharos kapcsolat fűzte őket össze, de aki önmaga jogán vívta ki helyét a XX. és XXI. század művészetében.

— 2 perc olvasás aukció

Hazai aukciós rekordot ért Hantaï Simon festménye

A Virág Judit Galéria 12. Háború utáni és kortárs művek aukcióján Hantaï Simon nagyméretű képe 46 millió forintért cserélt tulajdonost, ami magyar aukciós rekordnak számít. Idehaza még soha nem fizettek ennyit Hantaï képért.

— 9 perc olvasás festészet

A megfigyelt test – Czene Márta kiállításáról 

Czene Márta napjaink egyik legjobb hazai festője, aki a klassszikusok tudását bírja, de 21. századi szemmel tekint a képre. Úgy kérdez rá a festészetre, hogy közben igazolja létjogosultságát. Mesterségbeli perfekcionizmusa azonban nem öncél, hanem eszköz, a festészet számára a lehetséges képi nyelvek egyike.

— 6 perc olvasás Budapest

Test, lélek, társadalom labirintusai

Két kiállítás, három művész a Budapest Galéria zegzugos tereiben. Mindkettő belemegy a test reprezentációjának kérdéseibe, a test, az identitás és szexualitás labirintusaiba. Termékenység és reprodukciós jogok, ember és állat, ösztön és tudat, rítus és mítosz a Lajos utcában, Vékony Dorottya, illetve Hopp-Halász Károly és Dallos Ádám kiállításán.