Hirdetés
Hirdetés

festészet

— 4 perc olvasás festészet

Elhunyt Bak Imre

Életének 83. évében, december 23-án elhunyt Bak Imre, Kossuth-, és Herder-díjas festőművész. A művész halálhírét az acb Galéria közölte.

— 2 perc olvasás festészet

El Greco: idehaza először látható átfogó életműkiállítás

Megnyílt és február 19-ig látható a Szépművészetiben az európai művészet történetének egyik legkiemelkedőbb mestere, El Greco életművét átfogóan bemutató kiállítást. A csaknem hetven művet bemutató kiállításon a látogatók több mint félszáz alkotást láthatnak a spanyol-krétai mestertől.

— 9 perc olvasás festészet

„Túl kell lépni a látható világon” – Horváth János festő, villanyszerelő, szociális munkás

Első ízben ítélték oda azt a magyar művészek alkotótevékenységét támogató képzőművészeti díjat, amelyet az 1956 óta Párizsban élő festő- és szobrászművész, Stein Anna alapított. Az öttagú szakmai zsűri egyhangú döntése alapján a díjazott Horváth János, miskolci festőművész lett, aki a párizsi Liszt Ferenc Intézetben vette át a díjat.

Bécs

Meteorit. Basquiat-retrospektív az Albertinában

Delejes színekből és vonalakból felépülő, hol graffiti-, hol gyerekrajzszerű, időnként zavarba ejtően mágikus hatású formáin keresztül földrészeken és generációkon átívelő kulturális kódok, szimbólumok, a társadalmat a mai napig szétfeszítő dichotómiák jelennek meg. Basquiat, Bécsben.