Hirdetés
Hirdetés

ajánló

— 3 perc olvasás ajánló

Idő van – A mű heti ajánlója

E heti válogatásunk többsége kapcsolódik az idő tényéhez és súlyához: „idejét múlt” fotótechnikai eljárás és régi idők fotói; évszázados arisztokrata wunderkammer és a száz éve született Reigl Judit.

— 4 perc olvasás ajánló

Mikrokozmosz, makrokozmosz – A mű heti ajánlója

Budapest mindennapjainak apróságai például az 1980-as évekből; időbeliség az ember és az épületek perspektívájából; gondoskodás, valamint a fény útjai a neuronpályáktól a párhuzamos univerzumokig – szeptemberi dúskálás a feléledt kiállítási szezon elején.

— 4 perc olvasás ajánló

A körúton innen és túl – A mű heti ajánlója

Ezúttal elsősorban vidéki kiállításokat szemléztünk, valamint egy budapesti tárlatot az épp nem nyaraló fővárosiak vagy a fővárosba látogatók számára. Nők, elmélet és elmélkedés – mindegyik kicsit másként. Kellemes töltekezést!

— 2 perc olvasás ajánló

Organikus, öko, logika – A mű heti ajánlója

“…bár mi vagyunk a világ közepe, mégis saját rendszerünk rabjai vagyunk –” állapítja meg Agnes Denes, aki az első művészek közt tekintett aggodalommal civilizációnk ökológiai következményeire; Trapp Dominika művei újabb csapdákat mutatnak fel; Januško Klaudia kiállítása pedig a szintén nem veszélytelen terepet, a női idetitást járják körbe nem kevés iróniával. Rajtuk és műveiken kívül fotók és egy algoritmikus gondolkodás – workshop került be válogatásunkba.