Hirdetés
Hirdetés

Budapest

— 6 perc olvasás Budapest

Test, lélek, társadalom labirintusai

Két kiállítás, három művész a Budapest Galéria zegzugos tereiben. Mindkettő belemegy a test reprezentációjának kérdéseibe, a test, az identitás és szexualitás labirintusaiba. Termékenység és reprodukciós jogok, ember és állat, ösztön és tudat, rítus és mítosz a Lajos utcában, Vékony Dorottya, illetve Hopp-Halász Károly és Dallos Ádám kiállításán.

— 7 perc olvasás Budapest

Az eltűnt terek nyomában

„A Vármúzeum kiállítóhelye nemhogy csökkent volna, de bővült és korszerűsödött a Szent István-terem és a déli összekötő szárny műemléki helyreállítása során” – Rostás Péter, a BTM Kiscelli Múzeum muzeológusa reagál Révész Emese művészettörténész cikkére.

— 13 perc olvasás Budapest

A köztéri giccs ötven árnyalata. Kolodko Mihály szobrairól

Kolodko Mihály, miniatűr szobraival berobbant a köztudatba és a köztérre. Budapest szó szerint tele van a plasztikáival, fokozva a vizuális zűrzavart az esztétikai katasztrófa sújtotta övezetnek tűnő fővárosi emlékmű-térképen. A siker töretlen, pedig meg kellene beszélnünk, mit is látunk, amikor ezeket az apró szobrokat.

— 4 perc olvasás Budapest

A lengyel párhuzam

Az ukrajnai orosz agresszió ügye válóoknak látszik Lengyelország és Magyarország között, de a kulturális politika azonosságai szorosan összekötik még mindig ezt a két országot. Ezt a Lengyelországban most zajló, sorozatos, politikailag motivált múzeumi vezetőcserék is tökéletesen mutatják.