Hirdetés
Hirdetés

gyász

— 2 perc olvasás gyász

Elhunyt Dr. Rechnitzer János műgyűjtő

71. életévében, hosszas betegség után elhunyt Dr. Rechnitzer János professzor, földrajztudós műpártoló és műgyűjtő. „Dr. Rechnitzer János, a nagy regionalista, a földrajztudományok nagydoktora, a Széchenyi István Egyetem professzor emeritusa, szenvedélyes műgyűjtő a mai napon, életének 71. évében örökre elköszönt tőlünk”…

— 1 perc olvasás festészet

Elhunyt Gáyor Tibor

Életének 95. évében vasárnap elhunyt Gáyor Tibor építész, festő, grafikus, érdemes művész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja – adta hírül a testület.

— 3 perc olvasás festészet

Elhunyt Françoise Gilot

Életének 102. évében, kedden elhunyt Françoise Gilot festő, akinek neve mellett rendre Pablo Picassót említik, hiszen évtizedes, viharos kapcsolat fűzte őket össze, de aki önmaga jogán vívta ki helyét a XX. és XXI. század művészetében.

— 1 perc olvasás gyász

Elhunyt Ilja Kabakov

Nyolcvankilenc éves korában, szombaton meghalt Ilja Kabakov, ukrán származású, amerikai képzőművész. Az egykori szovjet disszidens művészet meghatározó alakja, a moszkvai konceptualizmus megteremtője 1987-ben emigrált a Szovjetunióból és vált világszerte ismertté.

— 2 perc olvasás gyász

Elhunyt Berhidi Mária szobrászművész

Hetvenéves korában elhunyt Berhidi Mária. A hetvenes évek végétől volt jelen a magyar művészetben filozofikus dimenziójú, gyakran a női léthelyzetet tematizáló szobraival, térinstallációival. Tizenöt éven át volt egy fővárosi non-profit kiállítóhely, az Óbudai Társaskör Galéria kurátora.

— 1 perc olvasás Ars Electronica

Elhunyt Peter Weibel

Hetvennyolc éves korában meghalt Peter Weibel művész, médiateoretikus, kurátor, tanár. A magyar közegben is jól ismert alkotó és elméleti ember kedden, rövid, súlyos betegség után hunyt el.

Hans Belting — 1 perc olvasás gyász

Meghalt Hans Belting

A korszakos jelentőségű teoretikus, korunk talán legismertebb művészettörténésze január 10-én hunyt el.

— 4 perc olvasás festészet

Elhunyt Bak Imre

Életének 83. évében, december 23-án elhunyt Bak Imre, Kossuth-, és Herder-díjas festőművész. A művész halálhírét az acb Galéria közölte.