Hirdetés
Hirdetés

OFF-Biennale Budapest

— 1 perc olvasás documenta

Az OFF-Biennále nyilatkozatban áll ki a documenta fifteen kurátorai mellett

Botrányok övezték az idei documentát: az antiszemita vádak körül zajló, a német belpolitikában is napirendre került és a nemzetközi sajtó által is felkapott események odáig fajultak, hogy a documenta vezérigazgatója, Sabine Schorman lemondott. Az OFF most kiadott nyilatkozatában igyekszik pontosabb kontextusba helyezni az eseményeket.

— 3 perc olvasás documenta

Szombaton nyílik a documenta fifteen az OFF-Biennále Budapest részvételével

Két nagyobb projekt és egy kiadvány: ezzel lesz jelen az OFF-Biennále Budapest a documenta tizenötödik kiadásán, Kasselben. Az OFF egyike azoknak a művészeti szerveződéseknek, civil szervezeteknek, amelyeket a documenta idei kurátori csapata, az indonéz ruangrupa nevű csoport meghívott, hogy közösen formálják az egyik, ha nem a legfontosabb európai kortárs művészeti esemény arculatát és programját.

— 5 perc olvasás kiállítás

Magyar forradalmi áramlástan

A tematikus struktúrát tekintve a három eddigi OFF-Biennáléban látszólag éppannyira kevés a közös vonás, mint három egymást követő Documentában. Az első OFF-nak nem volt központi témája, a másodiknak volt, de abba szinte bármi belefért volna, a harmadiknak – amely az…