Hirdetés
Hirdetés

műkereskedelem

— 3 perc olvasás kiállítás

Dél-Korea hatalmas műtárgyraktárat épít

A távol-keleti térség művészeti és műkereskedelmi központjává kíván válni Dél-Korea, ezért – első lépésként – egy gigantikus, műtárgyak biztonságos tárolására alkalmas raktárt húz fel a szöuli nemzetközi reptér mellett.

— 2 perc olvasás műkereskedelem

Megnyílt a 13. Art Market Budapest

2023. október 19-22. között tekinthető meg a Fővám téri Bálnában Budapest kortárs képző- és fotóművészeti vására, melyre közel 30 országból érkeztek kiállítók. A rendezvény ezúttal is magába foglalja az Art Photo Budapestet és a négynapos Inside Art konferenciát. Az idei vásár nóvuma, hogy a kortárs roma kultúrát is reflektorfénybe állítja a SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál című programsorozattal.

— 3 perc olvasás műkereskedelem

Terrorellenes biztonsági intézkedésekkel készülnek a párizsi vásárszezonra

Néhány nappal a Paris+, az Art Basel által szervezett új párizsi művészeti vásár megnyitása előtt a rendezvény vezérigazgatója, Noah Horowitz arról tájékoztatta a résztvevőket és a sajtót, hogy jelentősen megerősítik a biztonsági protokollt. A bejelentést megelőzte, hogy a hét végén a Louvre-t és a versailles-i kastélyt is ki kellett üríteni, bombafenyegetés miatt.

— 5 perc olvasás műkereskedelem

Erőre kapott az erotika a londoni Frieze-en

Helyszíni beszámolók szerint a korábbi évek kínálatához képest sokkal erőteljesebben voltak jelen erotikus témájú alkotások Európa egyik legfontosabb művészeti vásárán, melyet a múlt hét második felében rendeztek meg a londoni Regent’s Parkban.

— 3 perc olvasás műkereskedelem

Ritka Balthus-mű kerül kalapács alá

Balthus La Patience című festményét a Chicagói Művészeti Intézet ajánlotta fel gyűjteményéből a Sothyeby’s novemberi New York-i árverésére. A művész életműve pubertáskori lány modelljei miatt az utóbbi években éles viták kereszttüzébe került.