Hirdetés
Hirdetés

műkereskedelem

— 6 perc olvasás korrupció

Ribolovljev orosz oligarcha pert vesztett a Sotheby’s ellen – a nyilvánosság pedig ízelítőt kapott a nagyértékű műkincseladások kulisszatitkaiból

A Dimitrij Ribolovljev kontra Sotheby’s perben a New York-i bíróság ítéletet hirdetett. Az esküdtek nem találták bűnösnek a patinás aukciósházat. Az orosz milliárdos és a világ egyik legrangosabb aukciósháza közötti jogi csatározás tanúvallomásai rántották le leplet arról az átláthatatlan világról, amelyben a világ legdrágább műalkotásai cserélnek gazdát a lehető legnagyobb diszkréció mellett.

Kelen Anna and — 5 perc olvasás műkereskedelem

Műkereskedelmi showműsor a tévéképernyőn

Milyen értékek számítanak, ha túl akarunk adni egy régi tárgyon? Mi határozza meg az eladási árat, hol van az a pont, ahol a racionalitás helyébe az irracionális tényezők lépnek? A műtárgykereskedelem szakmai rafinériáira épít a most indult Kincsvadászok című tévéműsor.

— 2 perc olvasás bűnügy

A gyűjtők legjobban a hamisítványok miatt aggódnak

A biztosító nem fizet, ha egy műtárgyról kiderül, hogy nem eredeti, és emiatt veszti el értékét; mint ahogy akkor sem, ha a gazdájának azért kell megválnia tőle, mert korábban lopott volt, s vissza kell szolgáltatni az eredeti tulajdonosnak.

— 3 perc olvasás kiállítás

Dél-Korea hatalmas műtárgyraktárat épít

A távol-keleti térség művészeti és műkereskedelmi központjává kíván válni Dél-Korea, ezért – első lépésként – egy gigantikus, műtárgyak biztonságos tárolására alkalmas raktárt húz fel a szöuli nemzetközi reptér mellett.

— 2 perc olvasás műkereskedelem

Megnyílt a 13. Art Market Budapest

2023. október 19-22. között tekinthető meg a Fővám téri Bálnában Budapest kortárs képző- és fotóművészeti vására, melyre közel 30 országból érkeztek kiállítók. A rendezvény ezúttal is magába foglalja az Art Photo Budapestet és a négynapos Inside Art konferenciát. Az idei vásár nóvuma, hogy a kortárs roma kultúrát is reflektorfénybe állítja a SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál című programsorozattal.

— 3 perc olvasás műkereskedelem

Terrorellenes biztonsági intézkedésekkel készülnek a párizsi vásárszezonra

Néhány nappal a Paris+, az Art Basel által szervezett új párizsi művészeti vásár megnyitása előtt a rendezvény vezérigazgatója, Noah Horowitz arról tájékoztatta a résztvevőket és a sajtót, hogy jelentősen megerősítik a biztonsági protokollt. A bejelentést megelőzte, hogy a hét végén a Louvre-t és a versailles-i kastélyt is ki kellett üríteni, bombafenyegetés miatt.

— 5 perc olvasás műkereskedelem

Erőre kapott az erotika a londoni Frieze-en

Helyszíni beszámolók szerint a korábbi évek kínálatához képest sokkal erőteljesebben voltak jelen erotikus témájú alkotások Európa egyik legfontosabb művészeti vásárán, melyet a múlt hét második felében rendeztek meg a londoni Regent’s Parkban.