Hirdetés
Hirdetés
— 2024. augusztus 28.

Public Art pályázat ferencvárosi közterekre

Szeptember 13-ig lehet jelentkezni a Budapest Főváros IX. Kerülete által meghirdetett nyilvános pályázatra, melyet a kerület közterein megvalósuló művek létrehozásának támogatására írtak ki.

A pályázat kiírója a pályázóktól a társadalmi nyilvánosság tereihez és azok problémáihoz kötődő, kötetlen műfajú, interaktív, az adott közösséget vagy a társadalom egészét érintő kérdéseket tematizáló műveket vár. A Public Art művek kíséreljenek meg a kortárs művészet eszközeinek segítségével közérdeklődésre igényt formáló kérdéseket felvetni, a nem művészet-orientált közönségréteget a művek által teremtett szituációk révén elgondolkodtatni. Törekedjenek a párbeszéd ösztönzésére, amelynek segítségével a helyi társadalom különböző szegmenseit véleményformálásra és együttgondolkodásra késztethetik.

Szalay Péter: Prizma

A helyszíneket – az Önkormányzattal egyeztetve – szakmai zsűri jelölte ki.

Kertész László – művészettörténész, kurátor

Szabó Ádám – szobrászművész

Százados László – művészettörténész, kurátor, muzeológus, a ’Balkon’ szerkesztője

Zsinka Gabriella – művészettörténész, kurátor, a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet művészeti vezetője

Műfaji vagy technikai megkötés nincs. A Public Art mű lehet: akció, performance, installáció, szobrászati tárgy, murális alkotás, integrált design, fényfelirat, kivetítés stb.

Ha a mű részvételi alapú, a pályázók maguk választhatják ki és kérhetik fel a közösséget, amivel a munkájukat meg kívánják valósítani.

A pályázatokat 2024. szeptember 13-ig várják.

A pályázat korábbi nyerteseiről itt írtunk.