Hirdetés
Hirdetés

vásár

— 2 perc olvasás vásár

Megnyílt az Art and Antique a Bálnában

Idén hatodszorra szervezték meg az Art and Antique művészeti vásárt, melyen ezúttal 40 galéria vesz részt. A rendezvény február 29-től március 3-ig, csütörtöktől vasárnapig látogatható.

— 2 perc olvasás műkereskedelem

Megnyílt a 13. Art Market Budapest

2023. október 19-22. között tekinthető meg a Fővám téri Bálnában Budapest kortárs képző- és fotóművészeti vására, melyre közel 30 országból érkeztek kiállítók. A rendezvény ezúttal is magába foglalja az Art Photo Budapestet és a négynapos Inside Art konferenciát. Az idei vásár nóvuma, hogy a kortárs roma kultúrát is reflektorfénybe állítja a SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál című programsorozattal.

— 3 perc olvasás műkereskedelem

Terrorellenes biztonsági intézkedésekkel készülnek a párizsi vásárszezonra

Néhány nappal a Paris+, az Art Basel által szervezett új párizsi művészeti vásár megnyitása előtt a rendezvény vezérigazgatója, Noah Horowitz arról tájékoztatta a résztvevőket és a sajtót, hogy jelentősen megerősítik a biztonsági protokollt. A bejelentést megelőzte, hogy a hét végén a Louvre-t és a versailles-i kastélyt is ki kellett üríteni, bombafenyegetés miatt.

— 5 perc olvasás műkereskedelem

Erőre kapott az erotika a londoni Frieze-en

Helyszíni beszámolók szerint a korábbi évek kínálatához képest sokkal erőteljesebben voltak jelen erotikus témájú alkotások Európa egyik legfontosabb művészeti vásárán, melyet a múlt hét második felében rendeztek meg a londoni Regent’s Parkban.

— 2 perc olvasás kortárs

Megnyílt a Budapest Contemporary művészeti vásár

Mától vasárnapig, szeptember 21. és 24. között látogatható az idén első alkalommal megrendezett kortárs képzőművészeti vásár, a Budapest Contemporary. A rendezvényt az Art and Antique vásár stábja szervezte 23 kiállító magyar galéria részvételével, az ősz folyamán később nyíló Art Market Budapestnek is helyet adó Fővám téri Bálnában.

— 4 perc olvasás Ázsia

Bollywood találkozása az art world-del

Indiában fellendült a műkereskedelem. Első alkalommal szerveznek művészeti vásárt novemberben Mumbaiban, Ázsia filmipari központjában, India pénzügyi fővárosában – és legnépesebb városában.