Hirdetés
Hirdetés

múzeumok

— 1 perc olvasás Louvre

Louvre: senki többet, harmincezer!

Napi harmincezerben limitálta a párizsi Louvre a beengedhető látogatók számát, annak érdekében, hogy elkerüljék az elviselhetetlen zsúfoltságot, és maradjon valami a múzeumi élményből.

— 4 perc olvasás kiállítás

Kiállítások 2023-ban, amelyekért megéri elutazni

Biztos, hogy nem csak ezeket a kiállításokat és eseményeket érdemes felkeresni 2023 -ban, a világ különböző pontjain, de ezeket biztosan. És, bár válság idején könnyen lehet, hogy tapintatlanság ilyesmit mondani, de talán nem is elérhetetlenek.

— 6 perc olvasás EKF

Utazás oda és vissza az időben, Újvidéken. Reflexiók az Európa Kulturális Fővárosa program 2022-es helyszínéről

A vajdasági Újvidék a litvániai Kaunas és a luxembourgi Alzette társaságában Európa Kulturális Fővárosa volt. Egy olyan országban, amely az EU felé törekszik, de ahogy a ’90-es évek délszláv háborúiból felgyógyul, most mintha távolodna is ettől a céltól. Benyomások az újvidéki EKF-projektről, jóval Pécs után, nem sokkal Veszprém előtt.

— 1 perc olvasás kritika

Itt ülünk, a bezárások közepette. Fülke – kulturális évzáró

A NER-ben a művészet is ellenség, ha szabad. Kulturális évzáró adás a hvg.hu Fülke című podcast sorozatában: hogy telt és telik a 2022-es év a hazai kultúrában, a Beton Hofitól és a Carson Comától kezdve a Besúgón és a Larry-n át egészen az OFF-Biennáléig. Zene, filmművészet, színház képzőművészet a Fülkében.

— 7 perc olvasás Katar

Mi az ára egy foci VB-nek és egy gigamúzeumnak?

A most véget ért katari futball világbajnokság, a most kirobbant Katar-gate, de a térségben zajló múzeumépítések is nyers, de érzékletes példáját adják annak, hogy olyan országok, amelyekben messze nem problémátlan az emberi jogok helyzete, milyen eszközökkel igyekeznek nemzetközi legitimációt vásárolni maguknak.