Hirdetés
Hirdetés

múzeumok

kiállítás

Vigyázat! Kortárs képzőművészek a Néprajzi Múzeumban!

A tervezettnél több mint egy hónappal korábban, április 28-án zár be a Néprajzi Múzeum A kétely felfüggesztése című formabontó és rendkívül kedvező visszhangra talált kiállítása. A mű szerzője, Bihari Ágnes az utolsó tárlatvezetések egyikén kérdezte a kiállítás társkurátorát, a magyar múzeumi szakma úttörő egyéniségét, Frazon Zsófiát.

— 2 perc olvasás múzeumok

„Dollármúzeumok”

A Bank of America – amelynek egyik részlege a kulturális filantrópiára összpontosít – bejelentette azt a 24 intézményt, amelyeknek támogatást nyújt idén, több mint egy évtizede működő programja keretében. A legnagyobb támogatottak között ott van a Guggenheim és a Louvre is.

— 2 perc olvasás kiállítás

A párizsi Musée Picasso kiállítással tiszteleg Françoise Gilot előtt

Françoise Gilot Pablo Picasso egykori partnere volt, akitől két gyermeke is született, ám az ünnepelt művész mellett annyi megaláztatás érte, hogy viharos körülmények közt elhagyta a férfit. A szakítás után Picasso bosszúja és befolyása miatt a szintén képzőművész Gilot nem érvényesülhetett Franciaországban, most azonban egyenesen a Musée Picasso rendez kiállítást a tavaly, 102. életévében elhunyt alkotó munkáiból.

— 3 perc olvasás múzeumok

Győztek a sztrájkolók a Pompidou-ban

Három hónapos sztrájk után a párizsi Centre Pompidou dolgozói komoly győzelmet könyvelhettek el: az ősztől esedékes ötéves renoválás alatt is biztosítva lesz a megélhetésük.