Hirdetés
Hirdetés

díj

— 4 perc olvasás díj

Deák Nóra nyerte a második Jerger Krisztina-díjat

Másodszorra adták át a Jerger Krisztina-díjat; a 2022-2023-as évben bemutatott kiállítások kurátori munkáit méltató elismerést Deák Nóra kapta Gróf Ferenc: Beelértve a holdat és más égitesteket című kiállításáért.

— 1 perc olvasás díj

Április közepéig lehet pályázni a Kassák kortárs művészeti díjra

A Kassák kortárs művészeti díjra nyílt felhívás keretében olyan alkotói tervvel lehet pályázni, minden 18. életévét betöltött alkotónak, amely a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeit, valamint az avantgárd mozgalmak által felvetett kérdéseket vizsgálják vagy korszerűen újraértelmezik.

— 3 perc olvasás díj

Süveges Rita nyerte el az Esterházy Art Award Közönségdíját

A decemberben a zsűri által díjazott művészeken túl – Horváth Gideon, Mendreczky Karina és Kortmann-Járay Katalin művészpáros, valamint Trapp Dominika – tegnap átvehette az elismerést a Breaking the Frame – Making Future című kiállítás közönsége által megszavazott legjobb munka alkotója, Süveges Rita is.

OFF Goethe — 6 perc olvasás díj

„Analízis, önvizsgálat, edukáció” – köszöntő az OFF-Biennálé csapatának Goethe-érme kapcsán

Németország kultúrdiplomáciájának legfontosabb kitüntetését, a Goethe Intézet érmét (Goethe-Medaille) nyerte el 2023 nyarán az OFF-Biennálé kurátori csapata, mely 2022-ben jelen volt a kasseli documenta meghívott résztevői közt. A díjat olyan személyek vagy csoportok kaphatják, akik illetve amelyek kiemelkedő munkát végeztek a nemzetközi kulturális csere területén vagy a német nyelv oktatása érdekében. A díjazottakat köszöntő január 10-i fogadáson Róka Enikő mondott laudációt.

— 1 perc olvasás díj

Díj a kortársművészet közvetítéséért

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Ludwig Múzeum az Art Transfer-díjat, mely több pályázó – kizárólag magánszemélyek – közt is megosztható, összege bruttó 300 ezer forint. Jelentkezési határidő október 8.

Skanzen — 1 perc olvasás díj

A Szentendrei Skanzen lett az év múzeuma

A nagymúzeum kategóriában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a kismúzeum kategóriában a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum nyerte el Az Év Múzeuma 2023 díjat.  Különdíjas lett a Tatai Német Nemzetiségi Múzeum, a zalaegerszegi Göcseji Múzeum, a cigándi Bodrogközi Múzeumporta.