Hirdetés
Hirdetés

Kassák-díj

— 2 perc olvasás Kassák-díj

Koltay Dorottya Szonja és Seress Anna nyerték a Kassák kortárs művészeti díjat

Az idén harmadszorra adták át a Kassák kortárs művészeti díjat, melyet az öt döntős pályamű közül Koltay Dorottya Szonja és Seress Anna Tégla tan – ne épülj (be) című kiállításterve nyert el. A díjra a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeit vizsgáló vagy korszerűen újraértelmező tervekkel lehetett pályázni. A döntősök közt a nyertesek mellett Kocsi Olga és Schór Ádám, Juhász Nóra és Török Krisztián Gábor művész-kurátor páros, valamint Murányi Mózes és Szász Lilla szerepeltek.

— 3 perc olvasás Kassák-díj

Kihirdették a Kassák kortárs művészeti díj döntőseit

Az idén harmadszorra adják át a Kassák kortárs művészeti díjat, melynek shortlistjén Kocsi Olga és Schór Ádám, Koltay Dorottya Szonja és Seress Anna, Juhász Nóra és Török Krisztián Gábor művész-kurátor páros, valamint Murányi Mózes és Szász Lilla szerepelnek.

— 1 perc olvasás díj

Április közepéig lehet pályázni a Kassák kortárs művészeti díjra

A Kassák kortárs művészeti díjra nyílt felhívás keretében olyan alkotói tervvel lehet pályázni, minden 18. életévét betöltött alkotónak, amely a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeit, valamint az avantgárd mozgalmak által felvetett kérdéseket vizsgálják vagy korszerűen újraértelmezik.

— 2 perc olvasás Kassák-díj

Fabricius Anna nyerte a Kassák kortárs művészeti díjat

Az idén másodszor odaítélt Kassák kortárs művészeti díjat Fabricius Anna kapta Home is Where Work is című pályamunkájért. A 10 nappal ezelőtt kihirdetett shortlisten Fabriciuson kívül még El-Hassan Róza, Koltay Dorottya Szonja, Vékony Dorottya, valamint Tóth Kinga és alkotótársai: Silvia…

— 1 perc olvasás Kassák-díj

Kihirdették a Kassák-díj döntőseit

Idén másodszor adják át a Kassák kortárs művészeti díjat, melynek döntőbe jutott pályaműveit június 12-én hirdették ki. Terveikkel El-Hassan Róza, Fabricius Anna, Koltay Dorottya Szonja, Vékony Dorottya, valamint Tóth Kinga és alkotótársai: Silvia Rosani, Péter Szabina és Bodnár János Kristóf…

— 2 perc olvasás Kassák-díj

Kihirdették a Kassák-díj finalistáit

Öt művész munkáit választották ki az idén először kiírt Kassák kortárs művészeti díjra beérkezett pályamunkákból, melyek közül a zsűri április 13-án jelenti majd be a végső nyertest. Íme a shortlist, amelyen szerepel A mű képszerkesztője is.