Hirdetés
Hirdetés
— 2024. február 4.

Egy férfi meghalt, miután lezuhant a Tate Modern tizedik emeletéről

Pénteken délelőtt történt az eset: egy csoport iskolás nézte végig, ahogy a férfi átmászott a korláton, és kiugrott az erkélyről. A múzeumot egy napra bezárták.

Az esetről az egyik iskoláskorú szemtanú apja számolt be a Times-nak. Elmondása szerint a kávézóban időző gyerekek látták, ahogy egy férfi átmászott a korláton és leugrott az erkélyről. Az eset mindenkit traumatizált.

A rendőrséget 10:45-kor riasztották a helyszínre. A mentők erőfeszítései ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette. A hatóságok a halálesetet „váratlannak” értékelték, de nem tartották gyanúsnak, és a múzeumot sem nyilvánították veszélyesnek.

Az elmúlt öt év során ez a második alkalom, hogy valaki lezuhant a Tate Modernből.

2019-ben egy hatéves francia fiút lökött le egy tinédzser a tizedik emelet erkélyéről, aminek következtében a kisfiú 30 métert zuhant, s bár túlélte, súlyos agyvérzést és csonttörést szenvedett. Jelenleg kerekesszékkel közlekedik, de állapota fokoztosan javul.

A tinédzsert, aki beavallotta, hogy tette szándékos volt, és azt azért hajtotta végre, mert be akart kerülni a hírekbe, 2020-ban gyilkossági kísérletért ítélték el, jelenleg 15 éves börtönbüntetését tölti; feltehően skizofréniával küzdött.

Az esetről az Artnews is beszámolt.

A Tate Modern jelenleg futó kiállításai közül A mű kettőről is – Capturing The Moment és Philip Guston retrospektív – helyszíni riportban számolt be.