Hirdetés
Hirdetés
— 2022. június 2.

Mit látsz, Laca?

Alkotók találkozása műtermen kívül, közös beszélgetések, inspiráló környezet, friss levegő és generációk eszmecseréje. Általában ezt gondoljuk a művésztelepekről.

Az erősen Budapest központú művészeti szcéna nyár közeledtével kissé feloldódik az ország különböző pontjain megrendezett alternatív táborokban. Ezúttal Tolcsván jártunk, ahol a Természet-művésztelep elnevezésű, évtizedek óta működő kezdeményezés jól ismert arcokat látott vendégül. Képriportunkat láthatják.

Molnár Ágnes Éva performál egy Tolcsva melletti mezőn, ahol nagyon fúj a szél, így a buborékfújó golyószóró módjára ontja magából az áttetsző gömböket a természet lágy ölén.
feLugossy László egyetlen gyűrött papírdarabbal és néhány műanyag gólyával a háttérben performál Tolcsva egyik buszmegállójában. Az értéktelen anyagot a légmozgás és a művész együttes mozgása keltette életre.
W. Horváth Tibor egyezteti performanszát Molnár Ágnes Évával a Zempléni Tájvédelmi Körzet egyik tisztásán. A fakanálból és habverőből készült eszközzel a Föld energiáit vagy még ki tudja mit lehet kutatni, hosszas használata mindenesetre egyeseknél hátfájást okozott.
W Horváth Tibor drónnal. A szokatlan nézőpontok mozgóképes rögzítésére alkalmas készülék népszerűsége töretlen az elmúlt években.
Szirtes János performanszra készül világító izzókkal és árvalányhajjal a naplementében.
Szigethy Csongor és felesége alkotás közben a hátsókertben. Az utánfutón pihenő drótszarvasok a házigazda, Stark István projektjéhez tartoznak.
Reggeli rántotta szalonnával és kolbásszal
Selfie William Fox, eredeti nevén Fuchs Vilmos amerikai filmstúdió-alapító magyar szülőháza előtt Tolcsva központjában. A romos épületet nemrég azonosították be Pauleczki Ferenc Tolcsva története című könyve alapján.
A performansz után Szirtes Jánosnak egy meglepett borkostoló társaságon keresztül kellett volna a zuhanyzóba jutnia, de meggondolta magát.
Egyeztetés a cseresznyefa árnyékában Bukta Imrével és W. Horváth Tiborral
Molnár Ágnes Éva és Takáts Fruzsina háttérben a Regéci várral
feLugossy László a gyűrött papír mögött
Tasnádi Józseffel a helyi vendéglőben principális dolgokról diskurálunk. Fotó: Molnár Ágnes Éva