Hirdetés
Hirdetés

független

független

Megérkeztünk

A Fidesz célja 2010 óta pontosan annak az állapotnak az előidézése volt, amiben most vagyunk. Kimondva-kimondatlanul a független kultúra és művészet eltörlése, lehetőleg végképp. Jól tudták, hogy a kultúrának ez a szegmense milyen erővel bír, ha máshonnan nem, hát a saját fiatalságuk idejéből.

— 12 perc olvasás fotó

„Na, Robikám, akkor most eljött a te időd!” – Új hely a vajdasági színtéren

Hazatérés szimbolikusan és valóságosan is: Szabó Benke Róbert fotográfus visszaköltözött Szabadka mallé, Törökkanizsára. Itt pedig életre keltett egy helyet és a Kulturna Zona most eleven, rendszeresen kiállításokat és eseményeket szervező kulturális térré vált. És szép lassan kiderült, hogy Bácskában egyre izgalmasabb folyamatok zajlanak.

— 7 perc olvasás független

Egyesüljetek! – Beszélgetés az espace fine francia kurátor-kollektíva tagjaival

„Horizontálisan, demokratikus döntéshozatallal működünk, hierarchiamentesen próbálunk együttműködni a művészekkel is. Ez lebontja azt a koncepciót is, amelyben a kurátor önmagát a művészek fölött álló művészként képzeli el” – fiatal párizsi kurátorok meséltek a kollektívában, egyesületi formában történő munka előnyeiről. Hátrányt nem tudtak mondani.

— 14 perc olvasás független

„Ha ez nincs, akkor azt hiszem, hogy megfulladunk” – interjú a MŰTŐ tagjaival

Művészek, kurátorok, művészetszervezők egyszerre. A MŰTŐ hat éve jelen van Budapest és a térség művészeti színterén. Artist run space, ez a meghatározás, ha a helyüket, helyeiket írnánk le. Kollektíva, ha a működésmódjukat. Nemrég zárult egy nagyobb kiállításuk, Ezt a vad mezőt ismerem címmel. A vad mezőről beszélgettünk, és arról, ami azon túl van.