Hirdetés
Hirdetés
— 2024. október 2.

Online aukció indult a demokrata oldal és Kamala Harris támogatására

Október 8-ig lehet licitálni az Artsy felületén a „Művészek Kamaláért” elnevezésű aukción – csak amerikai állampolgároknak.

Ahogy arról A mű is beszámolt korábban, az amerikai választások kampányának hajrájában a demokraták a művészeket is mozgosították. Most a Harris Victory Fund (HVF) adománygyűjtő bizottság szervezett online árverést az elnökjelölt, a Demokrata Nemzeti Bizottság – mely a Demokrata Párt hivatalos irányító testülete az Egyesült Államokban –, és az állami demokrata pártok számára gyűjt. A szervezet „Művészek Kamaláért” elnevezésű aukcióján olyan kortárs alkotók által adományozott műveket árvereznek el, akik Kamala Harris alelnök vízióját támogatják.

Licitálni kizárólag az Artsy-n lehet 2024. szeptember 26-tól október 8-ig, helyi idő szerint 15:00 óráig.

A műalkotásokat különböző helyszínekről ajánlották fel. A vevő felelős minden további költségért, beleértve a szállítási, adó- és keretezési díjakat. A Harris Victory Fund és az Artsy nem állja ezeket költségekért – olvasható a felhívásban.


Jeff Koons
American Flagpole (Gazing Balls), 2024
$150,000 (1 bid)

A visszaszámláló minden alkotásnál megjeleníti a licit zárásának idejét. A tételek 1 perces lépésekkel zárulnak, és 2 percre újraindulnak, ha a licit zárása előtt 2 perccel érkezik ajánlat. További információ itt található; az aukció kiegészítő értékesítési feltételeiról itt olvashatnak.

A Harris Victory Fundnak nyújtott adományok nem levonhatók az adóból.

A Harris Victory Fund, Kamala Harris elnökjelölt, a Demokrata Nemzeti Bizottság és az állami demokrata pártok által felhatalmazott közös adománygyűjtő bizottság, az USA 51 államában működik. Az alkotásokért beérkező összegek megoszlanak Harris elnökjelölt kampánya, a Demokrata Nemzeti Bizottság illetve a különböző államok demokrata pártjai között.

Njideka Akunyili Crosby
“The Beautyful Ones” May Have Arrived, 202
$35,000 (1 bid)

A szövetségi törvény előírja, hogy minden olyan adományozó nevét, címét, foglalkozását és munkaadóját jelenteni kell, akinek adománya meghaladja a 200 USD-t egy választási ciklus során. A Harris Victory Fund nem fogad el adományokat vállalatoktól, szakszervezetektől, szövetségi vállalkozóktól, szövetségi lobbistáktól, fosszilis tüzelőanyag-ipari vezetőktől, illetve külföldi állampolgároktól.