Hirdetés
Hirdetés
— 2023. november 16.

Szombat estig lehet még licitálni a Heti Betevőért

November 18. szombat estig tart az a jótékonysági online árverés, melyen 100 kortárs alkotó munkájára lehet licitálni; a befolyt összeget az önkéntes ételosztást szervező Heti Betevő javára ajánlják fel.



Az ételosztást szervező Heti Betevő nonprofit szervezet a karitatív munka folytatásához gyűjt adományt a héten. A tíz éve működő jótékonysági közösség vasárnaponként az ország több pontján oszt meleg, húsos ebédet, süteményt, gyümölcsöt, teát a rászorulóknak. A független civileket évről-évre képzőművészek is támogatják, alkotásaik felajánlásával. Ahogy a korábbiakban, úgy most is ennek az árverésnek a végösszege jelentheti a fedezetet a működési költségeik jelentős részére.

Féner Tamás: Pécsi Ildikó színművésznő a Tettyén. 1968/2018. 20×24 cm

A szervezet egyik helyszíne a Klauzál tér volt, ahol az utóbbi időben területhasználati engedély hiányában csak demonstráció formájában tudták kiosztani az ételt.

Kleb Attila: Cseh Tamás 1994. 30x40cm digitális nyomat

„Amikor elkezdtük az idei, 8. Művészek a Heti Betevőért kampány szervezését, még nem tudtuk, hogy decemberben és a továbbiakban egyáltalán kapunk-e területhasználati engedélyt az önkormányzattól a tervezett Klauzál téri felújítás miatt. A hosszas egyeztetés eredménye a napokban született meg, ami egyelőre fél évig adna biztonságot nekünk ahhoz, hogy a hetedik kerületi, legnagyobb csapatunk folytathassa a hiánypótló munkáját. Csak itt, hetente körülbelül 300 ember lakik jól vasárnaponként” – áll a szervezet közleményében.

Soós Nóra: Meditáció 2022. Keretben 50×40 cm


Idén 100 művész – köztük a szakmailag elismert nevektől a pályakezdő tehetségekig számos festő, grafikus, fotográfus – ajánlotta fel munkáit, összesen 132 alkotást, amelyeket az aukción árvereznek el a Heti Betevő
javára. A műveket a Godot Kortárs Művészeti Intézetben lehet megtekinteni november 18. szombat estig. Az aukció oldala a felajánlott munkákkal és aktuális árukkal itt található.

Kovács Andrea Kurszán: Te mit szedsz, amíg száraz November van? digitális kollázs,
giclée nyomat, 70x50cm