Hirdetés
Hirdetés
— 2023. október 11.

Katari múzeumokra palesztin zászlót vetítettek a Hamász Izrael elleni támadása után

A múzeumok vezetője a közösségi médiában osztott meg képeket a Katari Iszlám Művészeti Múzeum és a Katari Nemzeti Múzeum homlokzatára kivetített palesztin zászlóról.

A Dohában található Katari Nemzeti Múzeum és az Iszlám Művészeti Múzeum vezetősége 36 órával azután, hogy a Hamász terrorszervezet támadást indított Izrael ellen, a palesztin zászló képeit vetítette ki mindkét múzeum homlokzatára – számolt be a The Artnewspaper.

A támadásban a legfrissebb hivatalos adatok szerint több mint 1000 izraeli állampolgár halt meg, és mintegy 150 túszt raboltak el.

Fotó: Instagram

Al-Majasza sejk, Katar uralkodó emírjének, Tamim bin Hamad Al Thaninak testvére, valamint a Katari Múzeumok elnöke október 8-án este osztotta meg több mint egymillió követőjével az Instagramon és az X-en, (korábban Twitter) a kivetített zászlókról készült képeket – a következő üzenettel: „Ó Allah, Rád bízzuk Palesztinát és népét”.

Az Instagramon keresztül Al-Majasza október 10-én egy sor palesztinbarát nyilatkozatot is megosztott, valamint továbbította az X-en Remi Kanazi palesztin-amerikai író egy bejegyzését, amely így szól: „Az izraeliek egy napig palesztinoknak érezték magukat, és úgy tűnik, nem tetszik nekik”.

Fotó: Instagram

A palesztin zászlót ábrázoló képek posztolása és maga a kulturális épületekre való kivetítése azon hírek ellenében történt meg, melyek szerint a katari emír képviseletében katari közvetítők arról próbálnak tárgyalni, hogy fogolycsere útján közreműködjenek az október 7-én elrabolt izraeli nők és gyermekek kiszabadításában.

Borítókép: Iszlám Művészetek Múzeuma (MIA), Doha. Fotó: Wikipedia.