Hirdetés
Hirdetés
— 2023. július 21.

Handle with Care – felhívás Tarr Hajnalka közösségi projektjéhez

Tarr Hajnalka a gondoskodás témakörét körbejáró nemzetközi közösségi projektjéhez kapcsolódó felhívást tett közzé a Ludwig Múzeum. Ebben kérik a segítő/gondoskodó szakmában dolgozóktól, hogy egy, a kezükről készült fotóval vegyenek részt a közösségi mű létrehozásában.

A Ludwig Múzeum szeptember közepétől nemzetközi kiállítást rendez Vigyázat, törékeny. Handle With Care címmel, mely a gondoskodás tematikáját járja körbe. Ehhez kapcsolódóan valósítja meg Tarr Hajnalka képzőművész a Handle with Care című alkotását, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra az elengedhetetlen munkára, melyet az egészségügyi, mentálhigiénés és szociális szcéna szakemberei végeznek nap mint nap az egész országban – tette közzé a múzeum.
 
A projekten keresztül a művész szeretné láthatóbbá tenni az ő munkájukat, ezért a múzeum arra kéri az egészségügyi, mentálhigiénés és szociális szféra dolgozóit, hogy készítsenek egy fényképet a kezükről, majd töltsék fel a projekt weboldalára. A beérkezett fotókból egy nagyméretű, hegy formát kirajzoló installáció készül, mintegy a segítő szakmák dolgozói által végzett létfontosságú munka mementójaként.

Tarr Hajnalka kéz projektje. Fotó: ludwigmuzeum.hu