Hirdetés
Hirdetés
— 2022. május 5.

Egy zárt elitklub tulajdonosát küldi a MET boardjába a New York-i polgármester

Sajtóinformációk szerint bekerült a Metropolitan Museum of Art boardjába Scott Sartiano vendéglátóipari vállalkozó, aki egy Manhattanben működő klub tulajdonosa, és a hírek szerint ő lesz Eric Adams, New York polgármesterének embere a múzeum testületében. A Met egyelőre nem kommentálta ezt az értesülést.

A Met testületében történt változásról a Hyperallergic számol be a Politicóra hivatkozva. Érezhető megütközéssel fogadják Scott Sartiano megjelenését a múzeum körül, hiszen eddig az efféle testületekben jobbára gazdag filantrópok, komoly üzleti múltal rendelkező és a kultúratámogatást választó polgárok kaptak helyet. Sartiano esetében azonban semmilyen efféle előéletről nem tudni.

Éttermeket üzemeltet, valamint az éjszakai élet helyszíneibe fektet be, leginkább azonban arról ismert, hogy Manhattan NoHo néven emlegetett negyedében működtet elitklubot, ő a Zero Bond tulajdonosa. Ennek a klubnak Eric Adams polgármester is rendszeres vendége.

A 47 éves Sartiano 2002 óta három klubot is alapított és vezetett, a Zero Bond ezek közül valóban az anyagi elitet célozza háromezer dollárba kerülő éves tagságával. Adamst többször is látták ebben a klubban, illetve maga is rendezett itt partit a polgármesteri kampánya idején. Eric Adams 2022 óta áll az amerikai megapolisz élén, Bill de Blasio polgármestert követve a poszton.

Borítókép: Met, New York. Fotó: Lee Cannon / Flickr

Elhunyt Hermann Nitsch

— 2 perc olvasás