Hirdetés
Hirdetés
— 2022. március 24.

A SPIKE az első nagyobb művészeti magazin, amelyik NFT címlapokkal áll elő

A tizenöt éves SPIKE, amely sokszor harsány, de mindig élesen az aktualitásra reagáló lapszámaival vált ismertté, NFT-ként értékesíti eddigi hetven számának címlapjait az Ethereum blockchain-en.

A SPIKE berlini és bécsi székhellyel működő nyomtatott kortárs művészeti magazin, amely online platformot is működtet, eseményeket is szervez és rendszeresen jelen van a műtárgypiacon is, egyedi művek, sorozatok értékesítésével. A lap előremutató, kritikai megközelítésű és abszolút kortárs szemléletű lapként híresült el, nem mellesleg jellegzetes, erős címlapokkal jöttek elő minden megjelenéskor.

Most pedig, hogy a Web3 fogalmának szentelték a soron következő lapszámukat, elérkezettnek látták az időt arra, hogy piacra dobják NFT címlapjaikat. Minden címlapból egyetlen egyedi file-t értékesítenek, az aktuális lapszámmal kezdődően.

A lap közleménye kiemeli, hogy eddig is folyamatosan foglalkoztak a kriptovalutákkal, a blockchain és a kortárs képzőművészet összefüggéseivel, és most készek “elmerészkedni oda, ahol művészeti magazin eddig nem járt”.

A SPIKE eddigi címlapjaira péntek este nyolctól lehet licitálni a left gallery oldalán, az aukció legfeljebb huszonnégy órán át tart.