Hirdetés
Hirdetés
— 2024. május 21.

Szállásként vehető ki a Musée d’Orsay óraszobája

A Musée d’Orsay ikonikus terében, a múzeum óraszobájában kínál szállást az Airbnb a párizsi olimpia megnyitójának éjszakájára.

Amikor a Musée d’Orsay 1986-ban beköltözött Párizs egyik történelmi pályaudvarába, az épület vasúti csarnokát nagyszabású szobrokkal, az egykori vasúti szállodát pedig impresszionista alkotások értékes gyűjteményével töltötték meg. Az ötödik emeleten található óraszoba, mely az épület ikonikus, 19. századi időmérőjének szerkezetébe enged bepillantást, eddig is nyitva állt a látogatók előtt, akik amellett, hogy a 200 évvel ezelőtti mechanikát tanulmányozhatták, egyedi perspektivából csodálhatták meg többek közt a Sacre Coeur-t és a Tuileriák kertjét.

Fotó: Airbnb

Idén nyáron azonban ennél többre is alkalom nyílik: az Airbnb közvetítésével szállásként vehető ki az óraszoba, melyet Mathieu Lehanneur francia tervező alakított át. „Először, és csak egy éjszakára, a múzeum ikonikus órás szobája hálószobává alakul át. Egyedülálló teret készítettem, amely egyszerre romantikus és modern, meghitt, de mégis pazar. A legnagyobb impresszionista festők alkotásaival körülvéve meghívom Önt, hogy élje át Párizs legszebb éjszakáját egy valóban történelmi esemény – a 2024-es párizsi olimpiai játékok megnyitó ünnepsége – megtekintésével” – idézi Lehanneurt az Airbnb oldala.

Fotó: Airbnb

A teret most teljes egészében faburkolat borítja, társalgóbarát bútorokkal van berendezve, és egy plüsshatású, függesztett ágy helyezkedik el a nagy óraablak alatt. Emellett – mivel a szobát a párizsi olimpia megnyitójára alakították át – egy bokszzsákot is elhelyeztek benne.

Fotó: Airbnb

Az óraszobában való tartózkodás magában foglalja a d’Orsay impresszionista gyűjteményének megtekintését, valamint betekintést enged a kulisszák mögé egy „a nyilvánosság számára nem elérhető térben”. Természetesen az olimpia megnyitó ünnepségére is fantasztikus kilátás nyílik a helyiségből. Emellett a múzeum nagy terasza is a szoba lakójának rednelkezésére áll majd.

A Musée d’Orsay egyike annak a 11 helyszínnek, amelyet az Airbnb az „Ikonok” névre keresztelt új kategóriában kínál. Ezek művészeti, filmes és sport ihletésű szálláshelyeket jelentenek, amelyeket a vállakozás egész évben kiad. „Az ikonok olyan világokba kalauzolnak el, amelyek eddig csak a képzeletben léteztek” – magyarázta az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Brian Chesky, az Artnet cikke szerint.

Az Ikonok szállásai között megtalálható a Pixar Up című animációs filmjének mintájára elkészült házikó Új-Mexikóban és az olaszországi Maranellóban épült Ferrari Múzeum is. Ez utóbbiban sportkocsikban használt bőrből készült ágyban alszanak a vendégek, egy sor Ferrari és díj között A szállásért fizetett összeg magában foglalja a múzeum privát bejárását, vacsorát Enzo Ferrari kedvenc helyén Cavallinóban, valamint egy Ferrari-autózást Marc Gené autóversenyzővel.