Hirdetés
Hirdetés
— 2024. január 19.

Ösztöndíj, pályázat, rezidenciaporgram

Utolsó pillanatos a Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria és a CSU – Center for Contermporary Arts Celje rezidanciaprogramjára való jelentkezés, de hó végéig lehet pályázni a Derkóra és február közepéig a Magyar Képzőművészeti Egyetem kiállítási támogatására.

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria és a CSU – Center for Contermporary Arts Celje közös pályázatot hirdet a Budapesten élő és alkotó művészek és kurátorok számára a 2024-es évre, alkotási, szakmai és művészeti kapcsolatépítési lehetőségre.

 A Center for Contermporary Arts Celje a nyertes pályázónak szállást, műtermet, 600 euró/hó honoráriumot és kiállítási lehetőséget biztosít.

Azok jelentkezését várják, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és utazásuk 2021 előtt volt. A CSU és a BTM – Budapest Galéria is elvárja, hogy olyan pályázók jelentkezzenek, akik megfelelő szinten tudnak beszélni a munkájukról és szakmai kérdésekről angolul és/vagy szlovénül.

Jelentkezni elektronikus úton lehet a hermann.julia@btm.hu e-mail címen.

2024. január 20-ig


A Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj azzal a céllal jött létre 1955-ben, hogy segítse a 35 év alatti önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges képzőművészek pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését.

Az ösztöndíj mértéke 12 hónapon át havi bruttó 200.000 forint/hó. Az ösztöndíjat a Magyar Kultúráért Alapítvány magánszemély részére folyósítja.

A Magyar Kultúráért Alapítvány döntése alapján, két nyertes ösztöndíjas a Szentendrei Régi Művésztelepen egy évig jelképes havi díj ellenében, egy kétszemélyes műteremben zavartalan alkotási lehetőséget kap.

A pályázatok benyújtására 2024. január 31-ig.

Erdei Kriszta fotója Barbara Kruger munkájáról

Az Magyar Képzőművészeti Egyetem szándéka, hogy kivételes adottságokkal rendelkező kiállítási tereinek programja egységes koncepció mentén szerveződjön, továbbá a kiállítások szervezésének lehetősége minden egyetemi polgár és művészeti szakember számára nyitva álljon.

Olyan pályázatokat várnak, amelyek lehetőség szerint tükrözik a hallgatók aktuális munkásságát, a kortárs művészet aktuális kérdéseivel foglalkoznak, külföldi egyetemekkel, múzeumokkal, más intézményekkel együttműködésben jönnek létre, az egyetem pedagógiai gyakorlatához, az intézmény múltjához és művészeti gyűjteményéhez.
A tervezhető maximális kiállítási keret: 3.000.000 forint.

Pályázni az pályázati adatlap kitöltésével lehet. Jelentkezni elektronikus úton lehet a exhibitions@mke.hu e-mail címen.

2024. február 15-ig