Hirdetés
Hirdetés
— 2024. január 15.

Piacvezető tényező lett két aukciósház összeolvadása az USA-ban

Hindman és a Freeman’s összeolvadásával egy feltörekvő chicagói aukciósház egyesült Amerika legrégebbi árverező vállalatával, létrehozva az Államok legtöbb helyszínen jelenlévő aukciós cégét.

A chicagói Hindman és az 1805-ben alapított philadelphiai Freeman’s aukciósházak bejelentették, hogy egyesültek, és ezzel egy új, nehézsúlyú szereplő jelent meg a középkategóriás piac csúcsán. A fúzióval egy olyan cég jött létre, amely nagyobb amerikai jelenléttel rendelkezik az olyan óriásoknál is, mint a Sotheby’s és a Christie’s.

Az új aukciós tér az Upper East side-on

Az aukciósház az összeolvadást egy új állandó eladótér megnyitásával ünnepli a New York-i Upper East Side-on.
Az új, 465 négyzetméteres helyiség a 67. utcában található, a Sotheby’s New York közelében.

„Izgatott vagyok, hogy ezt a két nagyra becsült aukciósházat egy fedél alatt egyesíthetjük” – mondta Jay Frederick Krehbiel ügyvezető elnök egy nyilatkozatban. „Az egyesülés megerősíti előnyünket az egyre inkább kiélesedő aukciós piaci versenyben, és felkészít bennünket a folyamatos növekedésre az Egyesült Államokban és világszerte, különösen a Freeman és a Lyon & Turnbull már meglévő nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően”.

A Freeman’s | Hindman elnöke, Fraser Niven hangsúlyozta a cég új céljait, mely nem más, mint a tengerentúli terjeszkedés. 

A vállalat már megkezdte digitális eszközeinek átalakítását és egyesítését, a korábbi weboldalain már megváltoztatták a cég logóit és márkajelzéseit.

Az ArtNews beszámolója szerint Hindman 2023-ban 99,7 millió dolláros forgalmat bonyolított le, míg Freeman 32 millió dolláros becsült forgalmat bonyolított le. A két cég együttesen 176 db eladást bonyolított le tavaly.