Hirdetés
Hirdetés
— 2023. július 29.

Árukapcsolás Gagosiannál: műtárgy + könyv

A Gagosian új szolgáltatása nemcsak műgyűjtemény-építésben, hanem művészeti és egyéb ritka könyvek beszerzésében is segíti vásárlói körét.

A befolyásos nemzetközi galériahálózatot fenntartó Gagosian új kurátori szolgáltatást indított: Douglas Flamm, a galéria rita könyvekkel foglalkozó specialistája segíti az érdeklődőket abban, hogy „megfelelő címekkel” töltsék fel a könyvtárukat.

Enteriőr: Nicole Hollis, könyvtár: Douglas Flamm. Műalkotás: Doug Aitken, I’ll be right back…; Aperture Series (2019)
© Doug Aitken, fotó: Douglas Friedman/Trunk Archive. Collection curated by LSS Art Advisory.

Az ebben a hónapban indított új szolgáltatást vezető Flamm 25 éve dolgozik ritka könyvekkel, a Gagosiannal pedig 7 éve ápol szoros kapcsolatot.

„Pályafutásom során mindig gyűjtemények összeállításán dolgoztam, akár úgy, hogy a nulláról kellett kezdeni, akár úgy, hogy egy már meglévő könyvtárat kellett átalakítani” – nyilatkozta Flamm az Artnetnek. Majd hozzátette, hogy ezen tevékenységét mostantól a Gagosian üzleti modelljébe is beemelték.

A könyvtárépítés szakavatott tanácsadója azt is elmondta, hogy fő területe a 20. és 21. századi művészeti mozgalmak, de az ügyfél kérésére – és érdeklődési körének megfelelően – bármilyen más időszakhoz köthetően fel tud kutatni könyvritkaságokat. Flamm azt is elmondta, hogy természetesen nem csak a galéria által kiadott könyvekre fókuszálnak.

Larry Gagosian vállakozása ugyanis a műkereskedelem mellett egy tekintélyes kiadót is magában foglal: eddig több mint 600 albumot adtak ki, ezzel a Gagosian igen jelentős művészeti könyvkiadónak számít. A világ egyik legbefolyásosabb galériahálózatát kiéptő, jelenleg 75 éves műkereskedőről a héten a New Yorker közölt hosszabb cikket.