Hirdetés
Hirdetés
— 2023. június 21.

Kihirdették a Light Art Museum és az FKSE első közös pályázatának győzteseit

Szekeres Ágnus és Tesch Katalin Space 1.0 munkacímű fényinstallációja nyerte az idén először meghirdetett közös pályázatot, melynek célja új fényművészeti alkotások megvalósításának támogatása. A májusi nyílt felhívásra olyan képzőművészeti alkotások terveit várták, melyek a fényt a mű fő médiumának tekintik – állt az új intézmény és a művészeti szervezet közleményében.

A 2022 októberében nyílt Light Art Musem (LAM) vállalta a nyertes pályamű megvalósításának finanszírozását nettó 3 millió forint értékig, valamint azt, hogy nettó 1 millió forintért megvásárolja az elkészült művet a múzeum gyűjteménye számára.

A felhívásra összesen 56 pályamunka érkezett, amelyekről az FKSE és a LAM által delegált szakmai zsűri döntött, melynek tagjai Cserna Endre és Horváth Mátyás az FKSE vezetőségének tagjai, Fehér Dávid művészettörténész, Szalai Borbála kurátor és Vida Szabolcs a LAM művészeti vezetője voltak. 

Szauder Dávid: Modulátor V3, Fotó: LAM

Az indokláshoz hozzátették, hogy a munka jól illeszkedik az intézmény szeptemberben megnyíló, Superluminal című kiállításához is – itt találkozhat majd a közönség a megvalósult alkotással. 

Az együttműködés keretében a Light Art Museum további 1 millió forinttal támogatja a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületet, mivel kiemelten fontosnak tartja a szakmai szervezetet és működésének stabilitását.