Hirdetés
Hirdetés
— 2023. május 24.

A Sotheby’s árverezte a becsődölt kriptocég NFT gyűjteményét, és egész jól ment

A tavaly nyáron csődbe ment Three Arrows Capital kripto hedge fund NFT kollekciójának darabjai is szerepeltek a Sotheby’s kortárs árverésén, és az aukciós ház szerint biztató eredményt könyvelhettek el.

Az árverőház afféle szent Grálokként vezette föl a Three Arrows Capital NFT gyűjteményének darabjait, merthogy “történelmi” NFT-k is szerepeltek a tételek között olyanoktól, mint Tyler Hobbs, a Larva Labs, Dmitri Cherniak, vagy 0xDEAFBEEF. Az összforgalom 2,4 millió dollár lett, amellyel az ArtnetNews beszámolója szerint elégedett a Sotheby’s.

A május 19-i árverés egyébként a Sotheby’s kortárs aukciójának részeként zajlott. A legsikeresebb tétel Tyler Hobbs Fidenza #725-je volt, amely jóval a 120-15 ezer dolláros becsérték fölött, egymillióért kelt el. A Larva Labs Autoglyph #187 című NFT-je, hasonló becsértékkel 571 ezer dollárig jutott. Az aukciós ház elégedett az eredményekkel és a lapnak úgy kommentált, hogy az NFT-k piaca szerintük továbbra is aktív maradt, és a magas minőséget képviselő NFT-k változatlanul érdeklik a gyűjtőket.

Tyler Hobbs: Fidenza #725 (2021). Forrás: Sotheby’s

Az árverési bevétel természetesen a cég hitelezőinek kártalanítása szempontjából sem mellékes. A szingapúri székhelyű Three Arrows Capital tavaly nyáron jelentett csődöt, miután egy 670 millió dolláros hitel aktuális részletét nem tudta törleszteni. A csőd két kriptovaluta, a Luna és TerraUSD összeomlása után következett be. A cég birtokában egy NFT gyűjtemény is volt, ezt kezdték el most árverezni – a felszámolás során, februárban jelent meg róluk először egy lista, ez összesen 58 példányt tartalmazott, amelyek között néhány “alapdarab”, például 11 CryptoPunk is volt.