Hirdetés
Hirdetés
— 2023. május 10.

Nicolas Bourriaud rendezi a 15. Gwangju Biennálét

A Gwangju Biennálé Alapítvány tájékoztatása szerint Nicolas Bourriaud művészeti író és kurátor lesz Dél-Korea legrangosabb nemzetközi képzőművészeti rendezvénye 15. kiadásának művészeti vezetője.

A 15. Gwangju Biennáléra Bourriaud egy párbeszéd-vezérelt kiállítás létrehozását tervezi, amely a terekre és az élményekre, az emberi faj lehetőségeinek határaira összpontosít, és igyekszik újragondolni a művészet szerepét a világjárvány utáni korszak széttöredezett valóságából való kilábalásban – írta meg az Artreview.

Nicolas Bourriaud. Fotó: Wikipedia

Bourriaud korábban több nemzetközi kiállítás kurátora volt, mint például a 2009-es Tate Triennálé, a 2014-es Taipei Biennálé és a 2019-es Isztambuli Biennálé. A párizsi Palais de Tokyo alapítótagjai közt volt, majd 1999 és 2006 között az intézmény társigazgatójaként dolgozott. Később, 2007 és 2010 között a Tate Britain kortárs művészeti kurátora. Tavaly ő kezdeményezte a Radicants nemzetközi kurátori szervezet felállítását, és a velencei Palazzo Bollaniban megrendezte a kollektíva első kiállítását Planet B: Climate Change and the New Sublime címmel.

Az először 1995 szeptemberében megnyílt dél-koreai képzőművészeti seregszemle idei kiadása jelenleg is zajlik, és július 9-ig tekinthető meg.