Hirdetés
Hirdetés
— 2022. július 28.

Nyilvános a Frieze listája: Londonban két magyar galéria lesz jelen, két női alkotóval

Megjelent az októberben nyíló, tizenkilencedik londoni Frieze idei kiállítóinak listája. Budapestet két galéria képviseli, mindkettő női alkotót mutat be az egyik legjelentősebb európai korárs képzőművészeti vásáron.

Idén október 12. és 16. között kerül sor a Frieze-re, amelynek két nagyobb egysége lesz, a Focus és a Frieze Masters – ismerteti a The Art Newspaper. A 2021-es 159 galériához képest 162 jelenik meg a Focus-on, a Frieze Masters-en, amelyen az 1980 előtti művészet kap helyet és amelyet tizedszerre rendeznek meg, 129 kiállító lesz jelen.

Szilvitzky Margit: Moduláció II., 1977 hajtogatott és vasalt lenvászon, 38 × 38 × 280 cm / acb Galéria

A magyarországi kereskedelmi galériákat az acb és az Einspach Fine Art & Photography képviseli. Az acb a Masters Spotlight szekciójában Szilvitzky Margitot mutatja be, az Einspach Fine Art & Photography pedig ugyanebben a válogatásban Drozdik Orshi munkáival jelenik meg.

Drozdik Orsolya Orshi: Kaland a technos dystopiumban: Végtelen dystopium, triptichon,
1984/95, New York, zselatinos ezüst fotó, 250-369 cm, egyenként 150-123 cm / Einspach Fine Art & Photography

Ami a térséget illeti, Bécsből hat galéria érkezik a Frieze-re, a König Galerie, a Galerie Krinzinger, a Galerie Hubert Winter, a Gianni Manhattan, a Sophie Tappeiner és a Croy Nielsen, Varsóból pedig két galéria megy Londonba, a Dawid Radziszewski és a Wschód.

Borítókép: Frieze London 2019. Photo by Linda Nylind. Courtesy of Linda Nylind/Frieze