Hirdetés
Hirdetés
— 2024. április 14.

Jótékonysági árverés az Utcáról Lakásba! Egyesület javára

Április 30-ig lehet licitálni és vásárolni a Dobokay Máté és Don Tamás által válogatott műalkotásokra; a befolyt összeg a lakhatással kapcsolatos szociális ellátást nyújtó civil szervezet munkáját segíti.

„Az Utcáról Lakásba! Egyesület szervezésében idén is megvalósul a Jótékonysági Aukcióahol kortárs művészek alkotásaira lehet licitálni. Az aukcióra ismert művészek ajánlanak fel számukra fontos, értékes tárgyakat, műalkotásokat otthonteremtő munkánk támogatására. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is rendkívül színes a paletta, –   nagy megtiszteltetés, hogy az idei aukció kínálatában megtalálható például a Munkácsy Mihály-díjas drMáriás egyik képe is. A tárgyakat az április 11-én induló, online árverésen lehet megvásárolni április 30-ig, a bevétel pedig az Utcáról Lakásba! Egyesület munkáját segíti. Az aukció kurátorai idén Dobokay Máté képzőművész és Don Tamás kurátor.

Gosztola Kitti: Morus Aurea III.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület azért dolgozik, hogy mindenkinek legyen egy helye, amit otthonnak nevezhet. Az Egyesület szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, ma már több mint 130 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek nyújt megfizethető lakhatást, illetve ukrajnai menekülteket segít albérlet-támogatással. Mellette intenzív szociális munkával támogatja ügyfeleit és munkakeresésben segítő, illetve női- és sorstárs-segítő csoportot is működtet. Munkánk célja az is, hogy megváltozzon a hajléktalanellátásról a szakmai- és közvélemény, hogy a hajléktalan emberekkel szembeni előítéletek csökkenjenek, és minél többen jussanak emberhez méltó segítséghez” – írta az egyesület közleményében.

Várnai Gyula: King Kong

Az aukció ezen a linken érhető el, a felajánló művészek névsora a következő:

Albert Ádám, Balogh Kristóf József, Batykó József, Benczúr Emese, Bilak Krystina, Biró Dávid, Dobokay Máté, drMáriás, Eperjesi Ágnes, Erményi Mátyás, Fabricius Anna, Fátyol Viola, Fridvalszki Márk, Gosztola Kitti, Gróf Ferenc, Kádár Emese, Kárándi Mónika, Kicsiny Balázs, Kiss Richárd, Kocsi Olga, Koltay Dorottya Szonja, Kútvölgyi-Szabó Áron, Legát Franciska, Máté Dániel, Mátrai Erik, Molnár Judit Lilla, Nemes Csaba, Pacsika Rudolf, Radvánszki Levente, Regős Benedek, Schuller Judit, Süli-Zakar Szabolcs, Szász Lilla, Szombat Éva, Tóth Balázs Máté, Várnagy Tibor, Várnai Gyula, Vékony Dorottya.

Vékony Dorottya: When it happened I was there nr. 3.

Borítókép: Benczúr Emese: HOPE /swedish edition – részlet