Hirdetés
Hirdetés
— 2023. március 29.

Akar viszonylag olcsón Andy Warholt? Most van rá esély

Az Andy Warhol Foundation az ebay-en kezd árulni Polaroid képeket, plakátokat és nyomatokat a művésztől, viszonylag alacsony induló árakon. A Warhol által készített Polaroidokon olyanok szerepelnek, mint Debbie Harry, André Leon Talley, Jean-Michel Basquiat vagy Nico.

Ötven fotó, plakát és nyomat jelent meg az ebay-en, amelyeket az Andy Warhol Foundation kínél megvételre, némely példány esetében igazán baráti árakról indítva a liciteket. Az Andy Warhol: Social Network címmel indult akció egy jótékonysági árverés, a munkák 500 és 24 ezer dollár között indulnak.

A Polaroidok megörökítik Warhol kiterjedt ismerősi körét, egyfajta lenyomatát adva annak a szociális hálónak, amelynek tagja volt, illetve amelynek tagjairól műveket is készített.

Nico, 1971 Polacolor Type 108 4 1⁄4 x 3 3/8 inches ©The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.

A képek alanyai között van Debby Harry, Mick Jagger, Keith Richards, Nico, Jean-Michel Basquiat, de Martin Scorsese, Jonas Mekas és Ozzy Osbourne is. A fotók 2500 és 7000 dollár közöttiek, a szitanyomatok 6500 dolláron indulnak, a ritka poszterek és könyvek, amelyek szintén szerepelnek a kínálatban, 100 és 700 dollár közötti árazást kaptak.

Andy Warhol Rare Original 1979 Exposures Poster. Forrás: ebay

A bevételt az ebay és az alapítvány jótékonysági célokra fordítja, a vásárlók a saját maguk által megjelölt szervezeteknek ajánlhatják fel az összegeket. Az akció április 3-ig tart.