Hirdetés
Hirdetés
— 2023. február 23.

Nyilvános az idei Art Basel listája: az acb Ladik Katalin kiállításával debütál

Az Art Basel nyilvánosságra hozta az idei, júniusi, hazai pályán, azaz Bázelben megrendezendő vásárán megjelenő galériák listáját. A Features-szekcióban a budapesti acb Ladik Katalin szólóshow-jával lesz jelen.

Az acb Galéria már szerepelt az Art Basel Miami Beach-en, illetve a vásár online viewing room-jaiban is bemutatta művészeit, de a bázeli vásáron (Art Basel in Basel) most lesznek ott először. A június 15. és 18. között megrendezendő vásárra nem egyszerű bejutni, ezt az is jelzi, hogy a fő szekcióban mindössze három új galéria van, de összességében is 8 százalék alatt van az új szereplők aránya. A júniusi vásáron 285 galéria képviselteti magát, a tavalyi 289-cel szemben.

Ladik Katalin: Change Art, performansz, 1975, Újvidék, Tribina Mladih/Ifjúsági Tribün.
A művész és az acb galéria jóvoltából

Az acb a Features szekcióban lesz jelen, ahol alapvetően történetibb jellegű bemutatkozásokra kerül sor. Amint arról a The Art Newspaper is beszámol, Ladik Katalintól korai kollázsokat, kottákat, performansz-fotókat, illetve body art performansz-dokumentációkat láthatnak majd az érdeklődők. Az acb egyébként az Unlimited szekcióban is jelen lesz, itt Selma Selman egy nagyméretű installációjával.

A vásár svájci kiadása nem sokban tér el az eddigiektől, noha a vezetésben vannak személyi változások. Az Art Baselért felelős Marc Spiegler távozását tavaly októberben jelentették be, de a vásárnak ezen a kiadásán még ő is dolgozik. Ugyanakkor az új ügyvezető, Noah Horowitz azt is megerősítette, Spiegler az anyacégnél, az MCH-nál nyárig még marad, tanácsadói szerepben.

Borítókép: Ladik Katalin: Tengerfestés, 1982, vintázs színes nagyítás, 3 db, 20.5 × 29.5 cm egyenként, ed. 5 / Forrás: acb Galéria