Hirdetés
Hirdetés
— 2023. június 6.

“C’est moi” – Alain Delon elárverezteti műgyűjteményét

Delacroix, Degas, Dürer, Bugatti, Dufy: néhány név abból a gyűjteményből, amelyet a francia filmsztár június végén árverésre bocsát a Bonham’s-nél, Párizsban.

Anouchka Delon, a színész lánya úgy nyilatkozott, 87 éves apja már évek óta tervezi, hogy eladja a gyűjteményt. A Bonham’s ötmillió euró körüli bevételt vár az aukciótól. Egy Degas-rajz, amely a színész lányának hálószobáját díszítette, várhatóan 120 ezerről indul majd, a legdrágább tétel egy Raould Dufy festmény, egy tengeri tájkép lehet majd (La baie de Sainte-Adresse, 1906), amelyet 600-800 ezer euró közé taksálnak.

“Két dolog van, amit az örökségemnek nevezhetek: a színészi karrierem és a műgyűjteményem. Mindettőre büszke vagyok. Az emberek azt kérdezik, van-e olyan szál, ami összeköti a kettőt. Erre azt mondom: C’est moi, én magam” – idézi a művész közleményét a The Art Newspaper.

Rembrandt Bugatti (1884-1916): Panthère grognant et feulant / Bonham’s

Alain Delon különösebb hírverés nélkül, hatvan éve gyűjt műveket, a személyes kedvencei között leginkább állatszobrok vannak.

Most ezek is szerepelnek az aukción, köztük egy Rembrandt Bugatti párduc-szobor, 250-300 ezer euró közti indulóáron, valamint különféle macska ábrázolások is. Az Alain Delon: 60 years of passion című, összesen 84 tételt felsorakoztató árverésre június 22-én kerül sor, Párizsban.